Det vi ved – det vi kan

Mød nogle af verdens mest markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat, når Carlsbergfondet sammen med Politiken og Københavns Universitet blænder op for samtalerækken Det vi ved – det vi kan. 

Formålet med samtalerækken er at give et dansk publikum mulighed for at møde internationale forskningskapaciteter. Her formidles og debatteres den nyeste viden inden for et bredt spektrum af discipliner med særlig fokus på videnskabelige nybrud, der kan bidrage til at løse aktuelle, globale samfundsudfordringer.

Det vi ved – det vi kan


Guy Standing: Borgerløn – utopi eller nødvendighed?
3. oktober 2017

Oplev den britiske økonomiprofessor i Københavns Universitets Festsal, når han besøger København for at fortælle om sin nyeste forskning i borgerløn og give sit bud på hvorfor og hvordan, det skal indføres.

Se video eller hør podcast fra foredraget


Morten Kringelbach: Det nydelsesfulde menneske – kunst og videnskab i hjernen
16. maj 2017

Hvad er det i vores hjerne, der får os til at nyde musik, sex, mad og kunst? Hjerneforsker ved Oxford University Morten Kringelbach har i flere år forsket i nydelse i vores hjerne. For hvad foregår der i vores hjerne, når vi føler nydelse, og hvordan har det sikret vores overlevelse?

Se video eller hør podcast fra foredraget

Eske Willerslev: Hvor kommer vi fra?
25. april 2017

Hvor meget ved vi danskere egentlig om, hvor vi kommer fra? Den berømte evolutionsbiolog ved Cambridge University og Københavns Universitet, Eske Willerslev, er verdensførende i at kigge på dna i alt fra ældgamle knogler til iskerner.

Se video eller hør podcast fra foredragetTimothy Garton Ash: European disintegration, populism and the free speech we need for democracy
21. februar 2017

Brexit. Trump. Le Pen. Højrepopulister og nationalister stormer frem i den vestlige verden, og i 2017 står Europa over for skæbnevalg i Holland, Frankrig og Tyskland. Hvor galt kan det gå?

Se video eller hør podcast fra foredragetFølg Carlsbergfondet på Facebook og få nyt om kommende foredragsholdere