Fredagstaler

Videnskabernes Selskabs foredragssal benyttes til Studenterforeningens Fredagstaler.

Besøg Studenterforeningens Fredagstaler og oplev veloplagte forelæsere berette videnskabelige emner inden for et bredt spektrum af fagområder.
Studenterforeningen har lange og stolte traditioner for at skabe og opildne til debat. Gennem tiden har markante personligheder fra universiteter, erhvervs- og kulturliv samt en række politikere gennem tiden givet deres synspunkter til kende fra talerstolen. Blandt tidligere talere kan bl.a. nævnes Kaj Munk, Niels Bohr, Winston Churchill, Jurij Gagarin, Thorvald Stauning, A. P. Møller, Nikita Krustjov, Dwight D. Eisenhower og Ben Gurion.

Tid og sted

Kl. 14:30 til kl. 17 - H.C. Andersens Boulevard 35, KBH V

Program forår 2018

2. marts: 'Du er ikke alene – den nye mikrobiomforskning og kroppen som økosystem' ved medicinhistoriker Adam Bencard

Lektor og medicinhistoriker Adam Bencard taler om små økosystemer. Bencard vil tage udgangspunkt i en af lægevidenskabens ubetinget største bedrifter, nemlig opdagelsen af mikroorganismernes rolle for smitsomme sygdomme. Meget tyder imidlertid på, at bakterierne spiller en mere kompleks rolle i forhold til sygdom og sundhed end hidtil antaget. 

6. april: 'Opmærksomhed' (fuldt booket) ved Peter Lund Madsen, Læge og hjerneforsker
Hvorledes indgår opmærksomhedsfunktionen i den almindelige afvikling af hjernens arbejde, er det den vigtigste hjernefunktion af dem alle og hvad sker der hvis den svigter?

4. maj: 'Bronzealderkvinders fortællinger' ved Karin Frei, Professor i arkæometri 

Egtvedpigen har for nylig vist os at ”rejser” i bronzealderen var noget som man kunne gøre ret ofte og ret hurtigt selv for mere end 3.000 år siden. Men var hun et enkeltstående tilfælde eller var dette med at rejse helt almindelig i bronzealderen? Karin M. Frei vil tale om ”Tales of Bronze Age Women” - et nyt 3-årigt tværfagligt forskningsprojekt støttet af Carlsbergfondet. Hør om hvor langt forskerne i projektet er, og hvad de har lært indtil videre.

Gratis, men tilmelding nødvendig

8. juni: Stefan Hermann, Rektor for Professionshøjskolen Metropol