Bronzebuste af Lise Nørgaard afsløret | Carlsbergfondet
Til oversigt

Bronzebuste af Lise Nørgaard afsløret

Onsdag blev et portræt af journalisten, forfatteren og manuskriptforfatteren Lise Nørgaard (f. 1917) afsløret på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Portrættet er en bronzebuste, der er skabt af billedhuggeren Stine Ring Hansen. Lise Nørgaard afslørede selv busten, der udstilles sammen med en række dragter fra tv-serien Matador.

Portrættet, der er skabt af billedhuggeren Stine Ring Hansen, blev afsløret i Rosen på Frederiksborg Slot, og det var Lise Nørgaard selv, der trak klædet bort.

Bronzebusten af Lise Nørgaard er skabt af billedhuggeren Stine Ring Hansen

”Jeg synes, at det er fantastisk. Det er flottere, end jeg så ud i spejlet i morges. At jeg skulle blive udstillet på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, det havde jeg ikke drømt om”, fortalte Lise Nørgaard ved afsløringen.

Billedhuggeren Stine Ring Hansen (f. 1968) har arbejdet med portrættet af Lise Nørgaard igennem de sidste seks måneder. Hun arbejder primært med bronze på sit værksted i Raadvad.

”Det er en stor glæde for mig at kunne skildre en person, der som hende har markeret sig i historien og har givet så mange mennesker indsigt og forståelse for tider og menneskers mange karakterer,” fortæller Stine Ring Hansen.

I forbindelse med afsløringen af det nye portræt udstiller Det Nationalhistoriske Museum en række dragter fra tv-serien Matador. Blandt andre den lyserøde kjole, som Maude bar ved festen for Jørgen Varnæs (afs. 1), Vickys sørgekjole (afs. 5 og 6) og ikke mindst pelsen, som både Ingeborg Skjern og Maude bar til Ernst Nyborgs fernisering (afs. 8).

Om Lise Nørgaard

Lise Nørgaard (f. 1917) er journalist, forfatter og manuskriptforfatter. Hun startede sin karriere på Politiken, hvor hun gennem nogle år fortrinsvis skrev om kvinde- og forbrugerstof, samt virkede som rejsende reporter. I 1968 kom hun til ugebladet Hjemmet, hvor hun året efter blev medredaktør, og i to år sad hun som bladets chefredaktør. Udover arbejdet som journalist har Lise Nørgaard skrevet adskillige romaner, essays og noveller. Hun er formentlig mest kendt som manuskriptforfatter til tv-serien Matador og for sine erindringer Kun en pige og De sendte en dame, der senere blev filmatiserede.

En del af Carlsbergfondet

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot blev oprettet i 1878 af Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen. To år efter at han i 1876 havde grundlagt Carlsbergfondet. Museet er i dag en selvstændig afdeling under Carlsbergfondet.

Museet holder åbent hver dag året rundt. Få mere information på museets hjemmesideTil oversigt