Videnskab|Lidenskab: Oplev en aften om grænseløshed | Carlsbergfondet
Til oversigt

Videnskab|Lidenskab: Oplev en aften om grænseløshed

En ny sæson af Videnskab | Lidenskab står for døren. Carlsbergfamilien indleder efterårets arrangementer den 21. september med forskningsprofessor i arkæometri Karin M. Frei og performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen, der vil samtale med Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen over temaet: Grænseløshed.

Læs mere og køb billetter

Videnskab og kunst sættes igen stævne, når Carlsbergfamilien blænder op for en ny sæson af Videnskab | Lidenskab. Efterårssæsonens første tema er GRÆNSELØSHED.

Mød her forskningsprofessor i arkæometri ved Nationalmuseet Karin M. Frei i en samtale med Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen. Karin M. Freis banebrydende forskning har blandt andet afsløret, at Egtvedpigen slet ikke stammer fra Vejle, men langvejsfra. Mød også performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen, der interviewes om grænseløsheden i kunsten.

Der vil også være mulighed for at kaste et værknært blik på Glyptotekets mesterværk Alexander den Store, som i aftenens anledning vises i en særpræsentation i museets Festsal ved arkæolog og museumsinspektør Anne Marie Nielsen.

Om Videnskab | Lidenskab

Videnskab | Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket i samarbejde med Politiken Live. Hvert enkelt arrangement byder udover live interviews og nærstudier af udvalgte mesterværker på indslag fra Carlsberg Laboratorium, og der bydes på gratis pauseudskænkning af aftenens øl.

Læs om tidligere Videnskab | Lidenskab temaer

Det ligger til familien

Videnskab og kunst ligger dybt i Carlsbergfamiliens DNA. Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen, moderniserede ølbrygningen gennem banebrydende videnskabelige metoder, ligesom han sikrede Carlsbergs fortsatte, massive støtte til videnskaben gennem etableringen af Carlsbergfondet. Historien gentog sig med sønnen Carl Jacobsen, der via overskuddet fra sit bryggeri og oprettelsen af Ny Carlsbergfondet blev den til dato største danske kunstmæcen, bl.a. ved donationen af sin enorme kunstsamling og grundlæggelsen af Ny Carlsberg Glyptotek. Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet hører i dag til de største i landet, når det gælder støtte til henholdsvis videnskab og kunst.Til oversigt