Til oversigt

881 Nye ord føjes til Den Danske Ordbog

Hvad vil det sige at tabe småkagerne eller være en elitist? Og hvad betyder edderbroderemig og heteronormativ helt præcist? Disse samt godt 900 andre aktuelle ord og udtryk tilføjer Det Danske Sprog- og Litteraturselskab nu Den Danske Ordbog.

Fredag d. 28. april opdateres Den Danske Ordbog med 881 nye ord og vendinger. Opdateringen er en del af projektet "Et løft til det danske sprog: DDO 2 - udviklingen 2016-2017", som er støttet af Carlsbergfondet. Projektets mål er at tilføje ikke mindre end 10.000 nye ord til ordbogen indenfor en periode på få år.

Se listen over alle nye ord i opdateringen

Afspejlinger af samtiden

De nye tilføjelser til ordbogen indeholder både oplagte ord som bankoverførsel, fastansat og haglvejr, men også ord, som på den ene eller anden måde afspejler samtiden. Det er eksempelvis tydeligt, at tidens fokus på internetsikkerhed har haft en afsmitning på ordbogen. Således inkluderer opdateringen også ord som cyberangreb, CPU og internetkriger.

På samme måde har vi i de senere år talt mere og mere om eksempelvis kontanthjælpsloftet, det at hashtagge og veganisme, ligesom det foregående år 2016 ofte bliver betegnet som et katastrofeår. Derfor kan også disse ord nu slås op i Den Danske Ordbog. Til oversigt