Til oversigt

Besøg Carlsbergfamiliens museer i påskeferien

Påskeferien står for døren, og for mange kan det være lidt af en udfordring at fylde tiden mellem æggejagt og sildebord med aktiviteter for både ung og gammel. Hvorfor ikke hanke op i familien og tage en tur på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, Glyptoteket eller Visit Carlsberg? Her er der garanti for både leg og læring.

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg kan familien gå sammen om at finde de manglende bogstaver i påskeharens gækkebrev. Bogstaverne er spredt rundt på slottet og udgør navnet på gækkebrevets afsender. De dygtige påskejægere, der finder frem til navnet, kan hente en lille præmie i museumsbutikken.

Fra den 8. april kan familiens yngste medlemmer også lege udklædningsleg i en af de mange renæssance-dragter, rustninger og fine prinsessekjoler i udstillingen Børnenes Danmarkshistorie i slottets gamle vinkælder.

Imens kan familiens voksne nyde museets flotte gobelinvævede duge fra 1600-tallet og besøge den historiske tulipanudstilling. Omvisningerne starter hver dag kl. 13.30.

D. 8. april slår museet desuden dørene op til særudstillingen ”Strikket Renæssance”, som blev vist på Koldinghus sidste år. Udstillingen er lavet af kunsthåndværkergruppen Netmaskerne og består af moderne strikdragter i udsøgt design og materiale, som er inspireret af renæssancens enestående tøjstil. Særudstillingen kan opleves i Rosen fra d. 8.-11. april.

Læs mere om aktiviteterne på Det Nationalhistoriske Museum i påskeferien

Læs mere om "Strikket Renæssance"

Gå på opdagelse i Antikkens enestående vragskatte

På Glyptoteket kan børn og barnlige sjæle dykke ned i den netop åbnede særudstilling ”Krig og storm. Vragskatte fra Sicilien”, som tæller alt fra farvestrålende koraller til en gigantisk elefantfod! Bevæbnet med en spidset blyant og livlig fantasi kan børnene selv gå på opdagelse i udstillingen og tegne deres forestillinger om årsagerne til de mange skibsforlis i Antikken. Skyldtes de krig, storm eller gudernes vilje?

Påskeferien på Glyptoteket løber fra d. 8.-16. april.

Læs mere om Glyptotekets påskeaktiviteter

Klap en Carlsberg-bryggerhest og gå på æggejagt 

Påskeferien kan fortsættes hos Visit Carlsberg, hvor hele familien bevæbnet med et påskeægskattekort kan samle påskeæg, som ligger spredt gennem hele det historiske Gamle Carlsberg. Når man er mæt af påskeæg, kan man besøge Visit Carlsbergs restaurant, hvor der er garanti for mætte maver. For hver voksenret følger der nemlig én børneret med.

Traditionen tro står Carlsbergs store, men meget venlige, bryggerheste også klar til at møde Visit Carlsbergs yngste gæster. De, der vil, kan endda komme på en lille tur i hestevognen.

Påskeferieaktiviterne hos Visit Carlsberg starter d. 8. april og varer indtil d. 17. april.

Læs mere om Visit Carlsbergs påskeaktiviteterTil oversigt