Til oversigt

Besøg Carlsbergfamiliens museer i sommerferien

Brug for tips til oplevelser for både børn og voksne i sommerferien? Carlsbergfamiliens museer og besøgscenteret holder åbent hele sommeren.

Glyptoteket, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og Visit Carlsberg byder på en lang række sommerferieaktiviteter for enhver smag.

Kunst, arkæologi, panorama, musik og bobler på Glyptoteket

På Glyptoteket er der blandt andet franske malere, vragskatte, sommerkoncerter og en dejlig tagterrasse med udsigt ud over byens tage at komme efter.

I særudstillingen Krig og Storm. Vragskatte fra Sicilien kan man udforske arkæologiske fund fra skibsvrag ud for Siciliens kyst. Med en tidshorisont på næsten 3000 år kaster udstillingen bl.a. lys over Middelhavets betydning for samhandel, kulturmøder og farefulde rejser. Børnene kan med en blyant i den ene hånd og Glyptotekets tegnekort i den anden gå på særlig opdagelse i de forunderlige genstande i udstillingen, herunder i fantastiske koraller, hæslige havmonstre og en kæmpemæssig elefantfod! Udstillingen er åben til den 20. august 2017, og aktiviteterne for børn varer frem til den 6. august.

Gå heller ikke glip af udstillingen Fransk maleri, der præsenterer mere end 200 værker af nogle af kunstens største skikkelser som Manet, Degas, Monet, Cézanne, van Gogh, Gauguin. Og når du alligevel er på Glyptoteket, er tagterrassen et besøg værd. Her kan du kan tage en pause fra kunsten og nyde et glas bobler med udsigt over Københavns tage. Cava Baren er åben i godt vejr mellem kl. 15 og 17.30.

Fra søndag d. 6. august diskes der endvidere op sommerkoncerter. Festsalen fyldes med klassiske toner, når landets førende klassiske ensembler indtager Glyptoteket. I alt syv koncerter fordelt på syv søndage.

Læs mere om sommerferieaktiviteter på Glyptoteket

Dragter og Danmarkshistorie på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg kan man i sommerferien møde museets slotsværter, der iklædt historiske dragter går rundt på museet og møder gæsterne. Dragterne er lavet af en skrædder specielt til museet, og de er blevet skabt ud fra portrætter, der er udstillet på slottet. Udover at møde værterne kan man komme på omvisninger på både dansk og engelsk, hvor man kan høre mere om slottet og museets spændende historie. Omvisninger på engelsk foregår kl. 11.30 og 14.00 og på dansk kl. 13.30.

I sommerferien er der endvidere åbent i Børnenes Danmarkshistorie. Her kan museets yngste gæster prøve flotte historiske dragter, skrive med fjerpen, tegne ridderskjolde eller give sig i kast med andre sjove og lærerige aktiviteter. Man kan også komme på omvisning og høre om Christian IVs barndom og liv som konge. Der er børneomvisninger kl. 11.00 og 14.30.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg byder også på flere udstillinger for voksne i sommerperioden, bl.a. Strikket Renæssance og PORTRÆT NU! 2017

Læs mere om aktiviteterne på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

Fredagsbar, ølsmagning og hestevognstur på Visit Carlsberg

Visit Carlsberg inviterer hver fredag fra d. 2. juni til d. 25. august til Carlsberg Fridays – en af Københavns hyggeligste fredagsbarer. Carlsberg Fridays løber af stablen hver fredag hele sommeren fra kl. 16 til 22 ved det gamle bryggeris ikoniske skorsten. Bartendere står klar bag hanerne med kolde øl, kokkene fyrer op under grillen i gårdbaren og DJ’en skaber den fedeste chill-out lounge i bryggergården. Gratis entré.

Læs mere om Carlsberg Fridays

Visit Carlsberg byder også på hyggelig hestevognstur ved Carlsbergs firbenede ambassadører, der vil vise dig rundt de bedste steder i Carlsberg Byen. En tur i hestevognen varer cirka 15 minutter, og hestene vil tage dig med forbi mange af de smukke, ikoniske bygninger, der har været med til at forme Carlsberg i langt over 100 år. Hestevognsturene kører løbende fra kl. 12:30 til 14:30. Gratis (inkluderet i entrébilletten).

Det er også muligt at tilmelde sig guidede ture, hvor man kan lære om Carlsbergs historie fra grundlæggelsen og frem til i dag. Turene er på engelsk og varer 30 minutter. Pris: 75 kr. (+ entré til Visit Carlsberg).

Deltag eventuelt også i en særlig ølsmagning. Det sker mandag til søndag hver time imellem kl. 12.00 og 18.00. Pris: 50 kr. (+ entré til Visit Carlsberg).

Se dagens programTil oversigt