Til oversigt

Borgerløn eller ej - mød Guy Standing i København

Hvad skal vi stille op med den voksende gruppe mennesker i verden, der lever under usikre vilkår med korte ansættelser, som hverken giver stabil indkomst eller social beskyttelse? Den verdensberømte britiske samfundsdebattør og økonomiprofessor ved University of London Guy Standing giver sit bud på det, når han gæster samtaleserien Det vi ved – det vi kan den 3. oktober 2017.

I efteråret blænder Carlsbergfondet sammen med Politiken og Københavns Universitet op for nye foredrag med internationale topforskere i serien Det vi ved – det vi kan. Vi lægger ud den 3. oktober med den verdensberømte britiske økonomiprofessor og samfundsdebattør Guy Standing, hvis bog Prekariatet udkom på dansk i maj i år.

Guy Standing har gjort sig til verdens mest kendte talsmand for borgerløn. En voksende gruppe mennesker lever nemlig under usikre vilkår med korte ansættelser, som hverken giver stabil indkomst eller social beskyttelse. Gruppen af udsatte kalder Guy Standing prekariatet, og den vil inden længe gøre oprør. Men de kan inddrages igen ved hjælp af borgerløn, mener professoren.

Politikens Per Michael Jespersen vil efter forelæsningen moderere spørgsmål fra publikum.

Tid og sted

3. oktober kl. 17-18.30. Dørene åbner kl. 16.30
Festsalen, Københavns Universitet, Frue Plads, Kbh K

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig

Læs mere og køb billet på politikenbillet.dk

Om Det vi ved – det vi kan

Forelæsningen er en del af samtalerækken Det vi ved – det vi kan, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat. Det vi ved – det vi kan præsenterer nogle af verdens mest markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat. Her formidles den nyeste viden inden for et bredt spektrum af videnskabelige discipliner.

Følg og tweet med på #DetViVedTil oversigt