Til oversigt

Carlsbergfondets Årsskrift 2017 udkommer i dag

Megafauna, antistof, gasfilm, kosmisk støv, korruptionsbekæmpelse og kunstige insekthormoner. Carlsbergfondets Årsskrift 2017 kommer vidt omkring i grundvidenskabelige spørgsmål, som udforskes kyndigt af Carlsbergfondets forskere.

Fra i dag kan du læse Carlsbergfondets Årsskrift 2017. Årsskriftet bringer ti rigt illustrerede baggrundsartikler, der giver et aktuelt indblik i forskning støttet af fondet. Tilmed bringes to artikler om den forskning, som modtagerne af Carlsbergfondets Forskningspris 2016 står bag. Alle artikler er skrevet af forskerne selv.

Årsskriftet 2017 indeholder også en række artikler om det forgangne år i Carlsbergfamilien. Således kan man læse om de vidtfavnende aktiviteter inden for kunst, kultur og forskning, som Ny Carlsbergfondet, Tuborgfondet, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og Carlsberg Laboratorium har gennemført til gavn og glæde for danskerne og det danske samfund.

Hent Carlsbergfondets Årsskrift 2017

Omslag

I anledning af, at Carlsberg i år kan fejre 170-års fødselsdag, prydes forsiden af hovedporten til Gl. Carlsberg fra 1883/1884. I forgrunden ses portnerboligen med fyrtårn og stjerneport fra 1883. Fyrtårnet, der bærer J.C. Jacobsens motto ”Arbejde og Nøjsomhed”, havde elektrisk lys, hvilket var en sjældenhed på daværende tidspunkt.

I baggrunden ses Annexbryggeriet, der oprindeligt var bygget som lejebryggeri til Carl Jacobsen og derfor betragtes som det første Ny Carlsberg. Da Gamle Carlsberg og Ny Carlsberg blev sammenlagt i 1907, kaldtes bygningen herefter Mellembryggeriet. 

Rekvirer årsskrift 2017

Årsskriftet 2017 er indbundet og indeholder 180 sider. Det kan rekvireres ved henvendelse til Carlsbergfondet på carlsbergfoundation@carlsbergfoundation.dk.Til oversigt