Til oversigt

Carlsbergfondets forskerboliger nomineret til fornem dansk arkitekturpris

Praksis Arkitekters tegning af bygningens facade

Carlsbergfondets forskerboliger i Carlsberg Byen er nomineret til den fornemme danske arkitekturpris Store Arne. Priserne er opkaldt efter designlegenden Arne Jacobsen og uddeles hvert år i januar, i år den 27.

Carlsbergfondets 22 forskerboliger blev indviet den 2. september 2016 - på brygger J.C. Jacobsens 205-års fødselsdag og samme år, som Carlsbergfondet fejrede 140 års fødselsdag. Boligerne, der er tegnet af det danske arkitektfirma Praksis Arkitekter, skal huse udenlandske gæsteforskere, og 21 af lejlighederne er allerede udlejet.

Det er udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der har opført de 22 nye forskerboliger for Carlsbergfondet. Praksis Arkitekter vandt i april 2012 konkurrencen om at tegne de nye forskerboliger, der rummer ca. 3.200 m2 fordelt på 6 etager. Med boligerne får topforskere fra hele verden et hjem, der i kraft af sit materialevalg og sin høje detaljering giver boligerne en sanselighed som kan mærkes.

Forskerboligerne er nomineret sammen med blandt andet det nye Panum som en af de æstetiske kandidater for deres ”smukke arkitektoniske greb, hvor nyt og gammelt (.. ) understøtter hinandens fortælling”.

Prisen uddeles efter indstilling af Arkitektforeningens medlemmer. Prisen er derfor en anerkendelse fra branchefolk til branchefolk, og netop derfor imødeses Arne-uddelingerne med spænding. I år er det 10. gang, at foreningen uddeler Store Arne, der gives til både udførte værker og til initiativer, som har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år.

Læs mere om Carlsbergfondets forskerboligerTil oversigt