Til oversigt

Det hele kommer fra øl: Carlsberg begynder jubilæumsår i Københavns Lufthavn

I anledning af Carlsbergs 170 års jubilæum senere på året har Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Tuborgfondet sammen med Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, Ny Carlsberg Glyptotek og Visit Carlsberg en særlig velkomst klar til de mange rejsende i Københavns Lufthavn.

Området ved bæltebånd 2 i ankomsthallen i Københavns Lufthavn vil fra fredag morgen den 30. marts være omdannet til en visuel gengivelse af Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, Ny Carlsberg Glyptotek og Visit Carlsbergs attraktioner. Derudover stiller udstillingen fokus på Carlsberg Laboratoriums forskning og de mange projekter, som hvert år støttes med fondsmidler fra Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Tuborgfondet. Via overskriften og hashtaget #itallcomesfrombeer er formålet at vise, at Carlsberg er meget mere end øl, og at fondene, som lever af bidrag fra Carlsberg, fortsat støtter initiativer i det danske samfund år efter år.

Ved Carlsberg A/S generalforsamling torsdag eftermiddag i Stødpudelageret i Carlsberg Byen, præsenterede Carlsbergs bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher, initiativet.

”Carlsberg blev stiftet i 1847, og vi fejrer således i år 170 års jubilæum. I den anledning har Carlsberg sammen med Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet, Tuborgfondet, det National­historiske Museum på Frederiksborg, Ny Carlsberg Glyptotek, Carlsberg Labora­toriet og Visit Carlsberg sat sig for at byde både danskere og udlændinge en særlig velkomst, når de lander i Københavns Lufthavn,” sagde Flemming Besenbacher.

”Under overskriften ’it all comes from beer’ ønsker vi at vise, at Carlsberg er meget mere end øl. Det gør vi ved at give lufthavnens gæster et indblik i vores fantastiske historie og hvad vi samlet bidrager med til samfundet i form af forskning, videnskab og kultur i bred forstand. Carlsberg brygger stadig den dag i dag ”probably the world’s best beer”, men vi er også vores samfundsansvar bevidst, og vi vil fortsætte med at brygge øl for at skabe en bedre verden i dag og i morgen,” sagde Flemming Besenbacher.

Fondene og museumsattraktionerne har til daglig hver deres identitet, men de udspringer alle sammen fra grundlæggeren J.C. Jacobsen og hans søn Carl Jacobsens passion for videnskab, kunst og kultur, ligesom Tuborgfondet i dag er en del af Carlsbergfamilien.

Formålet med initiativet er at præsentere Carlsbergfamilien på én platform, hvor identiteten udtrykkes i en fælles fortælling for både danskere og udlændige, der ankommer til Carlsbergs hjemmemarked.

Børsen artikel: 'Carlsberg og fondene bag bryggeriet har omsider fundet en fælles forståelse' (kræver abonnement)

Udstillingen i lufthavnen løber i to perioder gennem hele 2017.

Følg udstillingen på de sociale medier: #ItAllComesFromBeer

Download billederne fra udstillingenTil oversigt