Carlsbergfondet
Til oversigt

Formand for Carlsbergfondet Flemming Besenbacher nomineret til Årets Dansker 2017

Igen i år kårer Berlingske en dansker, som har sat sig særligt ambitiøse mål og nået dem. Blandt de ti kandidater til prisen Årets Dansker 2017 er Carlsbergfondets og Carlsberg A/S's bestyrelsesformand Flemming Besenbacher.

Fælles for kandidaterne er, at de arbejder for mål, som er til gavn for andre end dem selv. Det kan man i den grad sige er tilfældet for Flemming Besenbacher, der står i spidsen for Danmarks ældste erhvervsdrivende fond Carlsbergfondet, som netop blev stiftet af brygger J.C. Jacobsen i 1876 med det formål uddele overskud fra Carlsbergs ølsalg til forskning, kunst og kultur.

Motivering af Flemming Besenbacher

Berlingske motiverer indstillingen af Flemming Besenbacher med disse ord:

Flemming Besenbacher er ikke alene en anerkendt fysiker og professor og en indflydelsesrig erhvervsmand, siden 2012 blandt andet som formand for Carlsbergfondet. Han er også en af de danske erhvervsfolk, der mest markant sætter fokus på, hvordan innovation og privat foretagsomhed kan gøre verden bedre.

Han var formand for det Advisory Board, der tidligere i år afleverede en række anbefalinger om cirkulær økonomi og grønne forretningsmodeller til regeringen, og ikke mindst har han været den drivende kraft i etableringen af UNLEASH-projektet, et slags laboratorium med deltagelse af 1.000 talentfulde unge fra hele verden, der via innovation vil søge at løse FNs verdensmål.

Kåring 5. december

Årets dansker 2017 kåres og offentliggøres tirsdag 5. december. Inden da kan man give sit eget bidrag til valget ved at stemme på berlingske.dk/aaretsdansker. Læsernes stemmer tæller 50 procent, og en nedsat jurys stemmer tæller de øvrige 50 procent, når den endelige prismodtager skal findes.

Berlingske bringer i anledning af nomineringen et portræt

Se samtlige nominerede til prisen Årets Dansker 2017 og stem på din kandidatTil oversigt