Til oversigt

Høje besøgstal på Carlsbergfamiliens museer i 2016

Mere end en kvart million mennesker besøgte sidste år Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, der ejes af Carlsbergfondet. Det er det tredjehøjeste besøgstal nogensinde. I alt besøgte næste 1 million mennesker et af Carlsbergfamiliens museer i 2016.

893.402 gæster. Så mange fandt i 2016 vej til Carlsbergfamiliens to museer Glypototeket og Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg samt Carlsbergs besøgscenter Visit Carlsberg i Valby. Mens Glyptoteket havde flest gæster, nemlig 375.304, besøgte helt præcist 256.098 mennesker Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Og ikke færre end 262.000 lagde vejen forbi Visit Carlsberg, der satte besøgsrekord med mere end 17 procent flere gæster end i 2015.

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg har særudstillingerne med Peter Carlsen, Jonathan Yeo, Marco Grob og ikke mindst genåbningen af Audienssalen i høj grad været med til at tiltrække mange gæster. Ifølge museets direktør Mette Skougaard er det særligt de danske gæster, der kommer for at se særudstillingerne, men det samlede er kommet så højt op takket være de mange udenlandske gæster, der hvert år lægger vejen forbi det smukke slot i Hillerød.

På Visit Carlsberg har en lang række aktiviteter bidraget til at hæve besøgstallet. Ifølge Salgs, marketing- og kommunikationschef Frederik Laursen har både lokale og turister støttet godt op omkring besøgscenterets events. Ikke mindst fredagsbarerne, halloween-arrangementet og julemarkedet har tiltrukket mange gæster. Samtidig har udvidede åbningstider givet flere gæster, der også har tilbragt længere tid på besøgscenteret.

På Glyptotekets har gæsterne kunnet opleve udstillingerne Théodore Rosseau – Ustyrlig natur Crustumerium. Død og efterliv på tærsklen til Rom. Desuden har museet afholdt forskellige events, herunder Slow., der har budt på talks, samtaler, performance samt omvisninger, som går tæt på kunsten.Til oversigt