Til oversigt

Kom til foredrag og debat med Timothy Garton Ash

Carlsbergfondet præsenterer sammen med Politiken og Københavns Universitet Professor i europæiske studier ved Oxford Universitet og klummeskribent ved The Guardian Timothy Garton Ash for et dansk publikum. Det sker den 21. februar i Københavns Universitet Festsal.


Professor Timothy Garton Ash

Timothy Garton Ash indleder samtalerækken Det vi ved – det vi kan, der i løbet af 2017 præsenterer ti markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat for et dansk publikum.

Det vi ved – det vi kan formidler og debatterer den nyeste viden inden for et bredt spektrum af discipliner med særlig fokus på videnskabelige nybrud, der kan bidrage til at løse aktuelle, globale samfundsudfordringer.

Som den første i rækken vil professor Timothy Garton Ash tale over titlen ’European disintegration, populism and the free speech we need for democracy’. Der vil efterfølgende være samtale med Politikens journalist Mette Højbjerg, som også vil moderere spørgsmål fra publikum. Arrangementet foregår på engelsk.

Læs mere og hent billetter på Politiken Live

Om Det vi ved – det vi kan

Formålet med samtalerækken er at give et dansk publikum mulighed for at møde internationale forskningskapaciteter. Samtalerækken skal således sætte fokus på og skabe debat om væsentlige problemstillinger i dialog med et dansk publikum.

”Vi er i Carlsbergfondet glade for og stolte af at kunne præsentere Timothy Garton Ash i Danmark. Carlsbergfondet har som primær opgave at støtte højt kvalificeret grundforskning i Danmark, men vi anser det samtidig for vigtigt at udbrede den viden, som forskningen tilvejebringer, til alle samfundsborgere. I disse tider, hvor fake news og alternative facts infiltrerer medierne som aldrig før, er det vigtigere end nogensinde at insistere på, at den dannede og kvalificerede samtale baseret på saglighed er vejen frem, hvis vi i fællesskab skal løse de udfordringer, som verden står overfor. Det er min forhåbning, at samtalerækken Det vi ved – det vi kan vil bidrage til netop det: at udbrede kvalificeret viden, der sætter os alle i stand til bedre at forstå og agere i en stadigt mere fragmenteret global virkelighed,” siger bestyrelsesformand i Carlsbergfondet, professor Flemming Besenbacher.

Med støtte fra Carlsberg Mindelegat

Det vi ved – det vi kan er arrangeret i et samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet. Samtalerækken er blevet til med støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Arrangementerne er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere om foredraget med Timothy Garton AshTil oversigt