Medaljeregn til Danmark til OL i biologi | Carlsbergfondet
Til oversigt

Medaljeregn til Danmark til OL i biologi

International Biology Olympiad - University of Warwick 2017

Hele to sølv og to bronzemedaljer til Danmark ved den 28. Internationale Biologi Olympiade (IBO) på Warwick University, Coventry, UK. Det er det bedste resultat nogensinde for et dansk hold. Den danske deltagelse var støttet af Carlsberg Mindelegat.Helt sensationelt lykkedes det alle de fire danske repræsentanter, Andreas Rygaard, Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole; Ida Rye Johansen, Viborg Gymnasium; Johannes Jessen, Teknisk Gymnasium Viby og Jacob Mejlsted, Sukkertoppen Gymnasium at opnå medalje.

Deltagerne i den internationale biologiolympiade i England er alle vindere af deres nationale biologiolympiader. Der deltog 68 nationer fra hele verden. For de fire vindere af den danske biologiolympiade var deltagelsen kulminationen på lang tids forberedelse. De er i foråret blevet trænet intensivt i de discipliner der indgår i IBO.

Den danske Biologi Olympiade bliver gennemført med støtte fra Undervisningsministeriet, Carlsbergs Mindelegat, Lundbeckfonden og de deltagende universiteter.

Biologi Olympiaden har med resultatet medvirket til, at Danmarks deltagere i de Internationale Science Olympiader i år står stærkere end nogensinde.

Om IBO

Den Internationale Biologiolympiade (IBO) er en konkurrence i teoretisk biologi og praktiske laboratorieøvelser for elever fra hele verden. Deltagerne er gymnasieelever med interesse for biologi og bioteknologi som ikke er fyldt 20 år inden den 1. juli det pågældende år, og som er vindere af deres nationale biologiolympiade.

Læs mere om IBO 2017

Danmark vandt også bronze til OL i matematik

Carlsberg Mindelegat
Til oversigt