Til oversigt

Mød Carlsbergfondet på Folkemødet

Har universiteterne brug for radikal forandring? Sådan lyder overskriften på Carlsbergfondets debat på Folkemødet 2017. Mød også to af Carlsbergfondets forskere - Karl Anker Jørgensen og Ning de Coninck-Smith – når de gæster Lone Frank og en særlig folkemøde-udgave af ”24 spørgsmål til professoren”. Og hør, hvad fondets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher mener om blandt andet Danmarks rolle i en globaliseret verden og mulighederne for at skabe vækst og bæredygtighed på en gang.


I en verden i eksponentiel forandring er der behov for at nytænke, hvordan vi uddanner den næste generation af unge til fremtidens arbejdsmarked. Carlsbergfondet inviterer til debat i Gæstgivergården om universiteternes rolle i det 21. århundrede.

Debatten Har universiteterne brug for radikal forandring"foregår den 16. juni kl. 10:30 - 11:30.

Et skarpt panel bestående af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, DIs underdirektør Charlotte Rønhof, rektor for Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen og bestyrelsesformand for Carlsbergfondet Flemming Besenbacher vil debattere danske universiteters rolle i en digital og globaliseret verden i konstant forandring. Debatten vil omhandle højaktuelle temaer som balancen mellem kvalitet og kvantitet, behovet for elitespor, erhvervsparathed, omsætning af viden til innovation og arbejdspladser og ikke mindst almen dannelse.

Debatten Har universiteterne brug for radikal forandring? arrangeres i samarbejde med Politiken og har Per Michael Jespersen, redaktionschef på Politiken, som moderator.

Læs mere på Folkemødets hjemmeside

24 spørgsmål til professoren – live på Folkemødet

Flemming Besenbacher byder endvidere velkommen, når videnskabsjournalist Lone Frank blænder op for en live-version af Radio 24Syv-programmet ”24 Spørgsmål til Professoren”, der produceres i samarbejde med Carlsbergfondet. Dette sker i radiostudiet på Aarhus Universitets forskningsskib Aurora, hvor Lone Frank blandt andet har besøg af professor i kemi Karl Anker Jørgensen og professor i pædagogik Ning de Coninck-Smith. Begge er fra Aarhus Universitet og støttet af Carlsbergfondet.

Arrangementet Lone Frank stiller "24 Spørgsmål til Professoren" foregår den 17. juni kl. 16:30 - 17:30.

Læs mere på Folkemødets hjemmeside

Globaliseringstopmøde: Hva’ nu, Danmark?

Carlsbergfondets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher deltager desuden i debatten Hva’ nu, Danmark, arrangeret af Dansk Industri. Her møder udenrigsminister Anders Samuelsen topchefer og fagbevægelse til debat om Danmarks rolle og muligheder i en globaliseret verden. Hvordan skal Danmark forholde sig i en tid, der bliver mere skeptisk over for internationalt samarbejde og samhandel? Hvordan sikrer vi fremtidens job og virksomheder i Danmark? Hvordan giver vi alle danskere de bedste muligheder, når handel og konkurrence bliver mere global?

Deltagere i debatten vil bl.a. være Mads Nipper, adm. Direktør i Grundfos; Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand i Carlsbergfondet; udenrigsminister Anders Samuelsen, forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen og Karsten Dybvad, DI’s adm. Direktør.

Debatten Globaliseringstopmøde: Hva’ nu, Danmark? foregår den 15. juni kl. 14:00 - 15:00.

Læs mere på Folkemødets hjemmeside

Hvordan nedbringer vi madspild?

Den grønne “stop madspild” bølge er ikke længere kun forbeholdt hippier og de frelste. Det er blevet mainstream, og folk kan godt forstå, hvorfor vi skal tænke os om og værne om ressourcerne. Med lidt god vilje kan de ”skæve” frugter og grøntsager fra landbruget og industrien bruges i gryderne hos gastronomerne – måske er det netop det skæve der kan blive det sjove og innovative!

Flemming Besenbacher er med i panelet, når Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) arrangerer debatten Mere gastronomi, større madturisme og mindre madspild. Andre paneldeltagere er: Esben Lunde Larsen, Miljø- og Fødevareminister, Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad, Torben E. Hoffmann Rosenstock, Direktør i Danmarks Restauranter & Cafeer, Dorthe Petersen, Direktør i Meyers Madhus, Christian F. Puglisi, Restauratør.

Debatten Mere gastronomi, større madturisme og mindre madspild foregår 15. juni 17:30 - 18:30.

Læs mere på Folkemødets hjemmesideTil oversigt