Ny udstilling med Dennis Møgelgaards værker på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg | Carlsbergfondet
Til oversigt

Ny udstilling med Dennis Møgelgaards værker på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

I går søndag den 8. oktober åbnede en udstilling med værker af den danske kunstner Dennis Møgelgaard. Udstillingen viser adskillige stilleben, private portrætter af familien samt et ny portræt af kabinetssekretær og Det Nationalhistoriske Museums bestyrelsesformand Henning Fode.

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot udstilles nu et bredt udvalg af Dennis Møgelgaards værker med hovedvægt på genrerne stilleben og portrætter.

Dennis Møgelgaard (f. 1959) er bosat i Danmark, men har i mange år været inspireret af hollandske kunstnere og den hollandske tradition for det realistiske maleri. Inspirationen har ført til en efterhånden mangeårig tilknytning til den hollandske kunstscene.

Henning Fode portrætteret af Dennis Møgelgaard

Udstillingen Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg viser adskillige stilleben, private portrætter af familien samt nogle af de officielle portrætter, som han har udført på bestilling. Særligt kan fremhæves et nyt portræt af kabinetssekretær og museets bestyrelsesformand Henning Fode, der har haft hvervet som Dronningens kabinetssekretær og kammerherre siden 2007. Forinden var han rigets øverste anklager i egenskab af rigsadvokat. Siden januar 2012 har han været bestyrelsesformand for Det Nationalhistoriske Museum.

Om Dennis Møgelgaard

Dennis Møgelgaard er autodidakt kunstner og var tilbage i 1989 med til at starte gruppen Dansk Figuration. Han har hentet inspiration fra L.A. Rings univers og motivvalg og er desuden inspireret af blandt andre de hollandske realister Pyke Koch, Piet Sebens og Jan van Tongeren.

Udstillingen kan opleves på museets 3. sal frem til 31. december 2017.Til oversigt