Til oversigt

Nyt portræt af Hans Edvard Nørregård-Nielsen afsløret

Et nyt portræt af forhenværende formand for Ny Carlsbergfondet Hans Edvard Nørregård-Nielsen er netop blevet afsløret på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Portrættet er skabt af kunstneren Thomas Kluge, der står bag flere af museets værker.


Portrættet blev præsenteret torsdag eftermiddag ved et arrangement på Frederiksborg Slot, hvor Hans Edvard Nørregård-Nielsen selv afslørede det nye værk. Det bliver nu takket være en generøs bevilling fra Ny Carlsbergfondet en del af museets store portrætsamling.

Hans Edvard Nørregård-Nielsen (født 1945) var formand for Ny Carlsbergfondet fra 1988-2014. Han er uddannet kunsthistoriker og har i mange år været aktiv som kunstkritiker og forfatter til adskillige værker om kunst og historie.

Thomas Kluge (født 1969) er selvlært kunstmaler. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg råder over en række af Kluges værker, blandt andet et portræt af forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen og historiemaleriet ”Et kort ophold”, der skildrer danske FN-soldaters indsats for freden i Bosnien.Til oversigt