På plakaten: Nye efterårs-foredrag i naturvidenskab | Carlsbergfondet
Til oversigt

På plakaten: Nye efterårs-foredrag i naturvidenskab

Til et af foredragene kan du opleve professor Karl Anker Jørgensen, der modtog Carlsbergfondets Forskningspris i 2017.

På tirsdag blændes der op for en ny sæson med Offentlige foredrag i Naturvidenskab, som arrangeres af Science and Technology, Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. I løbet af efteråret kan du blandt andet lære mere om, hvad der puttes i vores mad, hvorfor mennesket erobrede kloden og sære sanser. Foredragene livestreames gratis i hele landet.

Foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab giver dig mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Engagerede forelæsere dykker ned i forskellige grene af naturvidenskaben, og du kan takket være livestreaming til kulturhuse, biografer, biblioteker, skoler m.m. komme med nærmest uanset hvor I landet, du befinder dig.

Se programmet for efteråret

Mød to af Carlsbergfondets forskere

Det faglige niveau er højt, og du vil blive udfordret. Men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. Du kan blandt andet opleve professor Karl Anker Jørgensen, der modtog Carlsbergfondets Forskningspris i 2017. Han vil tale om spejlbillede-molekyler, der består af samme atomer, men er et spejlbillede af hinanden. Hør også professor i sansefysiologi Peter Teglberg Madsen fortælle om, hvor lille en del af vores omverden, vi reelt opfatter. Og om de sære sanser, der tillader nogle dyr en virkelighedsopfattelse, som er meget langt fra vores egen.

Følg med i hele landet

Foredragene livestreames gratis fra Søauditorierne, Aarhus Universitet til biografer, biblioteker, folkeuniversiteter, kulturhuse, foreninger, forsamlingshuse, gymnasier og skoler mv. i en lang række byer i Danmark og udlandet. Foredragsholderne er fysisk til stede i følgende byer: Foulum, Horsens, Vejle og Aarhus (Søauditorierne).

Der er fri entré til alle semesterets foredrag. Foredragene bliver ikke offentlig tilgængelig på nettet efterfølgende.

Foredragsserien arrangeres af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Har du spørgsmål om foredragene, kontakt da Julie Schmøkel eller Jens Holbech fra Aarhus Universitet

Offentlig Foredrag på sociale medier
Facebook
Twitter
#Foredraglive
Til oversigt