The Art of Light: Oplev Olafur Eliasson og Lene Hau i DR Koncerthuset | Carlsbergfondet
Til oversigt

The Art of Light: Oplev Lene Hau og Olafur Eliasson i DR Koncerthuset

Carlsbergfondet inviterer sammen med Ny Carlsbergfondet til en aften i selskab med to af Danmarks største kunstnere og videnskabsfolk: Lene Hau og Olafur Eliasson. I anledning af Carlsbergs 170-års fødselsdag indtager de scenen i DR Koncerthuset til en samtale med Lone Frank om deres banebrydende arbejde med lys.I anledning af Carlsbergs 170-års fødselsdag afholder Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet jubilæumsarrangementet The Art of Light i DR Koncerthuset. Her kan du opleve Lene Hau og Olafur Eliasson i en samtale med videnskabsjournalist Lone Frank om deres arbejde med lys inden for kunsten og videnskaben. Samtalen er på dansk.

Jubilæumsarrangementet finder sted den 25. august 2017, kl. 17.

Gå til DR Koncerthuset for køb af billetter

Igennem de seneste år har aftenens hovedpersoner markeret sig stærkt på den internationale scene. Olafur Eliasson med sin opsigtsvækkende kunst i offentlige rum over hele verden og Lene Hau gennem sin skelsættende forskning på Harvard University.

Lene Hau overrumplede første gang verden i 1999, hvor det lykkedes hende og hendes forskerhold at sænke lysets hastighed fra 300.000 km/sek. til 17 m/sek. Blot to år senere skabte hun igen overskrifter, da hun formåede helt at bremse og dermed oplagre en lyspuls.

For Olafur Eliasson har lyset været omdrejningspunkt for en række af hans mest bemærkelsesværdige værker. Derudover er han en af drivkræfterne i den socialt bevidste virksomhed Little Sun, der fremstiller og distribuerer solcelledrevne lamper og mobilopladere for at sikre bæredygtig energi til mennesker i verden, som er uden elektricitet.

Aftenen rundes af med forfriskninger fra Carlsberg i DR Koncerthusets Studie 1.

Carlsbergfamilien – Vi brygger viden for en oplyst fremtidTil oversigt