Carlsbergfondet
Til oversigt

UNLEASH: Danmark vært for nyt globalt innovations-lab for FN’s 17 Verdensmål

Tusind af klodens skarpeste unge talenter mødes på dansk jord for at udvikle idéer, der kan omsættes til konkrete løsninger på verdens problemer. Carlsbergfondet har bevilget en million kroner til UNLEASH, der har bestyrelsesformand for Carlsbergfondet Flemming Besenbacher som formand og initiativtager.

Den 13.-21. august 2017 afholdes UNLEASH for første gang, når tusind talenter fra 129 lande mødes for at udvikle innovative løsninger til FN’s Verdensmål, der blev vedtaget af alle 193 medlemslande i 2015.

Besøg UNLEASH 

UNLEASH samler den måske største og mest diverse gruppe af unge talenter i Danmark nogensinde. Deltagerne er nøje udvalgt på baggrund af deres visionære idéer, indsigter og erfaringer. Alt fra tech-iværksættere over talentfulde forskere til ledere af nødhjælpsprogrammer vil deltage. Talenterne skal finde løsninger inden for syv temaer: Uddannelse & ICT, Fødevarer, Energi, Sundhed, Vand, Bæredygtig Forbrug og Produktion og Bæredygtige Byer.

”Uden innovation og nytænkning - disruption af hele den måde vi tænker bæredygtighed og udvikling på – vil det ikke være muligt at indfri Verdensmålene inden 2030. Det er vigtigt, at vi aktiverer de unge og lader dem udfordre den konventionelle tænkning, som desværre fortsat udgør en grundpille i mange virksomheder. Formålet er at få nogle af de bedste og mest kreative hjerner til at tænke nyt og transformativt om de helt essentielle spørgsmål vedrørende produktivitet og bæredygtighed. ’Rethink’ er nøgleordet”, siger initiativtager til og bestyrelsesformand for UNLEASH Flemming Besenbacher.

Virksomhedsbesøg, Innovation Lab og Award Show

Talenterne skal tilbringe den første dag i Danmark i Lokomotivværkstedet i København. Her vil en række internationale meningsdannere deltage, mens talenterne arbejder med konkrete cases fra danske virksomheder. Den følgende dag bliver de vist rundt hos grønne, innovative virksomheder i hovedstaden, før de sendes til ti forskellige danske højskoler, der danner rammen om de næste dages ideudvikling.

UNLEASH kulminerer d. 20. og 21. august i den europæiske kulturhovedstad Aarhus. Her inviteres borgerne med til UNLEASH Festival ”Be the Change”, hvor 12 flygtninge-shelters bliver omdrejningspunkt for aktiviteter for både voksne og børn. Imens pitcher talenterne deres løsningsforslag foran et dommerpanel i et ”Løvens Hule”-format. Mandag d. 21. august indtager ”UNLEASH Award Show – Presented by BESTSELLER” Musikhuset i Aarhus, hvor der overrækkes priser til de bedste løsninger, og en række verdenskendte navne giver inspirerende taler om bæredygtighed og innovation. Blandt andet vil H.K.H. Kronprinsesse Mary, Statsminister Lars Løkke Rasmussen samt investor og skuespiller Ashton Kutcher tale.

Henrik Skovby, bestyrelsesformand for Dalberg Group og leder af UNLEASH sekretariatet, siger om UNLEASH ’Innovation Lab’:

”Grundstenen i UNLEASH er vores ’Innovation Lab’, hvor de unge mennesker skal udvikle og raffinere deres idéer. Vi kommer til at presse dem, og det er vores forventning, at de med hjælp fra vores professionelle faciliteringsteams i sidste ende vil stå med konkrete løsninger, som kan realiseres efter UNLEASH”.

Efter UNLEASH

Efter UNLEASH får talenterne adgang til et supportsystem bestående af partnervirksomheder, organisationer, acceleratorprogrammer og investorer, samt mulighed for at søge finansiel opbakning fra en fond, der er sat op til formålet af Verdensbanken og Dalberg. Målet er, at UNLEASH bliver en årlig event, der hvert år afholdes i et nyt land og udvikler nye løsninger.

”Opfølgning er nøglen til succes for talenternes løsninger. FN’s udviklingsprogram, UNDP, og en række globale partnere arbejder på, hvordan man kan støtte dem og sikre implementering lokalt”, udtaler Camilla Brückner, direktør for UNDP's nordiske kontor og en del af UNLEASH’s styregruppe.

Organisationen bag UNLEASH

UNLEASH er støttet af en række danske og internationale virksomheder, mere end 15 danske fonde samt flere internationale fonde og har over 200 globale partnerskaber med nogle af verdens førende institutioner, organisationer og NGO’er. De eksekverende partnere er Carlsbergfondet, Dalberg, Dansk Industri, Deloitte, Højskolerne og UNDP.

Følg UNLEASH på sociale medier

Facebook
Twitter
Linkedin
InstagramTil oversigt