Varm op til julen på Carlsbergfamiliens museer | Carlsbergfondet
Til oversigt

Varm op til julen på Carlsbergfamiliens museer

Visit Carlsbergs julemarked i den rustikke Bryggergård på Valby Bakke

Julen står atter for døren. Du kan tage hul på den søde tid på Carlsbergfamiliens museer og besøgscenter, der slår dørene op for aktiviteter for hele familien.

Nu er det jul igen, og ligesom sidste år blænder Carlsbergs besøgscenter Visit Carlsberg op for julemarked i den rustikke Bryggergård på Valby Bakke. Det sker i weekenderne 1.-3. december og 8.-10. december kl. 10-17.

Her bydes der på ølgløgg og specielle ølsmagninger side om side med fristelser af forskellig art. Der vi være pyntet op i julens farver, og der vil være åbne boder med kvalitetsprodukter fra bl.a. de bæredygtige madeksperter Social Foodies, honning fra Bybi og bløde lammeskind fra Pelsmanden. Gå heller ikke glip af julemanden, der vil uddele overraskelser til de yngste.

Man kan naturligvis drikke Carlsberg øl, men prøv også en kop velduftende kaffe fra Original Coffee og et hjemmelavet honninghjerte fra vores prisvindende konditor, der vil være sagen for alle med sans for kvalitet.

Der er gratis adgang til julemarkedet og gratis shuttlebus fra Hotel Royal på Vesterbrogade og tilbage igen med jævnlige mellemrum.

Læs mere om juleaktiviteterne på Visit Carlsberg

Nisser og julekalendere på slottet

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg markeres julens komme også. De tre første søndage i advent kan børn og familier komme på juleomvisning og blive oplært i, hvad det kræver at være en god slotsnisse. Alle dage i december kan børnene desuden prøve kræfter med en julesporleg, hvor de skal hjælpe med at rydde op efter nissernes drillerier. Traditionen tro udstilles silkebroderede duge fra 1600-tallet, mens låger og skuffer i de smukke kabinetter åbnes ekstraordinært i anledning af julen.

Fra 1. december er der også mulighed for et gensyn med et udpluk af DRs julekalendere gennem tiden. Museet udstiller kostumer og rekvisitter fra Jul på Slottet, Nissebanden, Bamses Julerejse, Pagten og Den Anden Verden. Her kan du blandt andet komme tæt på prinsesse Miamajas kjole, Bamses juleslæde og Luntes nissedragt.

Læs mere om juleaktiviteterne på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

HuskMitNavn på Glyptoteket

I december står Glyptoteket i kunstneren HuskMitNavns tegn. Som en hyldest til publikum har museet bedt den danske kunstner HuskMitNavn om at rette blikket mod museets gæster. På baggrund af observationer af hverdagslivet på Glyptoteket har HuskMitNavn skildret museets mangfoldige publikum med sin karakteristiske stil og satiriske streg. Resultatet er blevet en række sjove og eftertænksomme tegninger, som kan opleves på Glyptoteket fra den 7. december.

Den 7. december kl. 17 - 18.30 kan du tilmed komme med, når Glyptoteket i samarbejde med HuskMitNavn inviterer til fernisering på de 32 tegninger i museets café. Samtidig lanceres bogen VISITORS, der samler alle tegninger. Bogen VISITORS vil kunne købes i museumsbutikken – og hvis du er hurtig, kan du være heldig at få fingrene i ét af de i alt 25 signerede eksemplarer.

Se program og læs mere om HuskMitNavn på GlyptoteketTil oversigt