Til oversigt

Video: Skrydstrupkvinden undersøges af Carlsbergfondet-forsker

Konservator Irene Skals og Seniorforsker Karin Margarita Frei, begge fra Nationalmuseet, i færd med at planlægge udtagning af prøver af Skrydstrupkvindens hår. Nationalmuseet. Foto: Henrik Schilling

Med en bevilling fra Carlsbergfondet i ryggen studerer professor Karin Margarita Frei fra Nationalmuseet i disse år velbevarede højstatus-bronzealderkvinder fra de berømte egekistegrave. Forskningsprojektet ”Tales of Bronze Age Women” undersøger mobilitet, identitet og samfundsroller hos bronzealderkvinderne i Danmark, herunder Egtvedpigen og Skrydstrupkvinden.


I 2015 dokumenterede Frei, at Egtvedpigen ikke var opvokset i det område som vi i dag kalder Danmark, men kom langvejsfra. Nu er turen så kommet til Skrydstrupkvinden, der er i øjeblikket ved at blive gransket grundigt med bl.a. strontiumisotop-analyser. Indtil videre er eksempelvis hårprøver fra hendes lange hår, en visdomstand og en pulverprøve fra en 6-års tand blevet analyseret i detaljer.

Besøg forskningsprojektets hjemmeside

I TV-serien ”Historien om Danmark”, der i øjeblikket vises på DR1, blev nogle af de foreløbige resultater fra forskningsprojektet ”Tales of Bronze Age Women” fremlagt. I påskens afsnit 9. april blev de foreløbige resultater præsenteret for første gang.

Se DR’s Historien om Danmark

Læs mere om Karin Margarita  Frei og ”Tales of Bronze Age Women”Til oversigt