Til oversigt

Willerslev og Kringelbach gæster Det vi ved – det vi kan

Hvor kommer vi danskere egentlig fra? Og hvad er det i vores hjerne, der får os til at nyde musik, sex, mad og kunst? Få svar på spørgsmålene, når to af Danmarks mest berømte forskere Eske Willerslev og Morten Kringelbach gæster Københavns Universitets Festsal til forårets to sidste foredrag i serien Det vi ved – det vi kan.

Carlsbergfondet blænder sammen med Politiken og Københavns Universitet op for nye foredrag i serien Det vi ved – det vi kan i april og maj måned.

Tirsdag 25. april 2017 kl. 17-18.30 indtager den berømte evolutionsbiolog Eske Willerslev scenen i Københavns Universitets Festsal. Willerslev, der er ekspert i fossilt dna og storleverandør af nye svar på gamle spørgsmål, har bl.a. omskrevet menneskets forhistorie i både Australien, USA og Grønland. I dette foredrag kan du høre Eske Willerslev fortælle om det danske genoms udvikling, der sladrer om, hvor vi danskere kommer fra, og hvordan vi har udviklet os. 

Læs mere om foredraget med Eske Willerslev

Tirsdag 16. maj 2017 kl. 17-18.30 kan hjerneforsker og professor ved Oxford University Morten Kringelbach opleves på podiet i Festsalen. Kringelbach, der også er professor ved grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet, har igennem en årrække forsket i nydelse i vores hjerne, og han vil i dette foredrag indvie os i, hvad der foregår i vores hjerne, når vi føler nydelse, og hvordan det har sikret vores overlevelse.

Læs mere om foredraget med Morten Kringelbach

Professor Morten Kringelbach er ansat på det fornemme britiske universitet Oxford University, mens professor Eske Willerslev har base på både Cambridge University og Københavns Universitet.

Det vi ved – det vi kan

Forelæsningerne afholdes som en del af samtalerækken Det vi ved – det vi kan, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat. Det vi ved – det vi kan præsenterer nogle af verdens mest markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat. Her formidles den nyeste viden inden for et bredt spektrum af videnskabelige discipliner. Samtalerækken vil i det kommende år især behandle videnskabelige nybrud inden for blandt andet medicin, klimaforskning, kønsforskning, evolution og robotteknologi i lyset af aktuelle, globale problemstillinger.Til oversigt