Carlsbergfamilien byder på oplevelser i efterårsferien | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfamilien byder på oplevelser i efterårsferien

Efterårsferien står for døren, og det skorter ikke på kulturtilbud for både store og små. Heller ikke på Carlsbergfamiliens museer og besøgscenter går man forgæves i uge 42. Glyptoteket, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og Visit Carlsberg byder på alt fra faraokroneværksted til efterårs(u)hygge i Carlsbergs gamle bryggeribygninger.

Lav din egen faraokrone

På Glyptoteket kan du sammen med Glyptotekets dygtige ægyptologer lave din egen faraokrone med de karakteristiske store ører. På kronen kan du skrive dit helt eget faraonavn med magiske hieroglyffer, inden du begiver dig ind i særudstillingen ”Farao. Magtens ansigt” med opgavehæftet ”På sporet af farao”.

Særudstillingen, der åbnede 12. oktober, præsenterer en kombination af Glyptotekets egne genstande og betydningsfulde indlån fra blandt andre The Metropolitan Museum of Art i New York og Nationalmuseet i København.

Faraokroneværkstedet er åben fra lørdag d. 14. oktober til søndag d. 22. oktober kl. 11-16 (OBS! Lukket mandag d. 16. oktober). Gratis for børn i udstillingen, men entre for voksne. Kroneværksted: 20 kr. pr. faraokrone. Søndag d. 15.10. og søndag d. 22.10 vil der være særomvisning for børn i udstillingen.

Kroner og faraoner på Glyptoteket

Lær om reformationen og Christian 4.

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg bærer efterårsferieaktiviteterne overskriften Reformationen. På daglige familieomvisninger kan du høre om reformationens drama med Martin Luther, Christian II og Christian III som nogle af hovedpersonerne.

Der er familieomvisning i reformationsudstillingen hver dag kl. 11.00 og 14.30. Aldersgruppe: 5 år og opefter. Ønsker I at gå på egen hånd, kan man i Billetkassen få udleveret en sporleg til særudstillingen Reformationen 500 år. Med sporlegen i hånden kan man gå på opdagelse i udstillingen og løse en række spændende opgaver.

Når du alligevel er på museet er, er Børnenes Danmarkshistorie i den gamle vinkælder et besøg værd. Her kan du gå på opdagelse i børneudstillingen "Christian 4. - barn og konge", der fortæller historien om Danmarks berømte konge med fokus på hans barndom. I aktivitetsrummet kan de yngste f.eks. skrive med fjerpen og blæk eller klæde sig ud i fine renæssancedragter.

Børnenes Danmarkshistorie har åbent i weekender og skoleferier fra påske til og med uge 42. Her er der også omvisninger kl. 11.00 og 14.30.

Læs mere på museets hjemmeside

Klap en bryggerhest

På Visit Carlsberg slås dørene op for efterårshygge for hele familien i Carlsbergs gamle bryggeribygninger – indlagt Halloween-uhygge for de mindste. Med éntrebillet til Visit Carlsberg kan I udforske Det Gamle Bryggeri og løse sjove Halloween-gåder på vejen. Din præmie kan hentes i Jacobsen Brewhouse & Bar, hvor børnene også kan hygge med Halloween tegne- og klippe-klistre-værksted.

To af Carlsbergs venlige bryggerheste står endvidere klar til at give en hyggelig hestevognstur og de andre firbenede ambassadører venter i stalden, hvor hele familien kan ae en blød hestemule.

Melder sulten sig, har Jacobsen Brewhouse & Bar uhyggeligt lækre børneretter på menuen hele efterårsferien. Til de voksne vil der være mulighed for at nyde en kold øl og køkkenets voksenvenlige retter.

Aktiviteterne løber 14. - 22. oktober fra 10:00-17:00. Pris: Almindelige entrébilletter. Børn (0-5 år): Gratis entré. Børnebillet (6-17 år): Dkk 70. Voksenbillet: Dkk 100 kr.

Efterårsferie(u)hygge hos Visit Carlsberg for hele familienTil oversigt