Til oversigt

Tuborgfondet

Siden 2014 har Skateducate afviklet en lang række camps, events og workshops og lært en masse piger i alderen 7-18 år at tro på sig selv og stå sammen ved at stå på skateboard. Ikke bare i Århus og resten af landet, men også ved en event for børn og unge i Sisimiut på Grønland. Tuborgfondet har støttet foreningen Skateducate med penge til nye boards, så flere piger kan blive en del af det rullende fællesskab. Foto: Henriette Klausen

Tuborgfondet blev oprettet i 1931 og har siden da støttet en mangfoldighed af initiativer over hele Danmark inden for musik, kultur, sport, uddannelse og erhverv. Fondet er sat i verden for at støtte foreninger og projekter, der bringer mennesker sammen på nye måder og bygger bro mellem civilsamfundet og erhvervslivet.

I 2016 støtter Tuborgfondet blandt andet erhvervsmentorordningen ”Bryd unges ledighed”, hvor frivillige erhvervsledere rådgiver unge om karrierevalg og vejen til arbejdsmarkedet. Tuborgfondet er ligeledes partner med Natteravnene, som drives af frivillige, der hjælper og støtter unge i nattelivet.  Fondet støtter også et projekt udviklet af Copenhagen Operafestival, hvor tidligere operasangere på frivillig basis besøger skoler og institutioner over hele landet og underviser børn og unge i operaens sangteknik.  

I lighed med Carlsbergfondet har Tuborgfondet et samfundsnyttigt formål. Fondets strategiske fokus er frivillighed, og Tuborgfondet støtter foreninger, organisationer og initiativer, der inddrager og engagerer frivillige ildsjæle, som gør en forskel.

Fondet arbejder for, at de folkelige, frivillige fællesskaber kan udvikle og forny sig, og vil gerne inspirere endnu flere til at være med i de fællesskaber, der gør en forskel.

Tuborgfondet udvikler og støtter samtidig projekter og initiativer, der knytter erhvervslivet og civilsamfundet tættere sammen. Aktiviteter, som bidrager til, at virksomheder lettere kan få en aktiv rolle i samspil med frivillige foreninger og organisationer. Dette fokus flugter med Carlsbergfondets grundlægger, J.C. Jacobsens, oprindelige vision om at give tilbage til samfundet og dermed støtte det folkelige fællesskab. På den måde supplerer Carlsbergfondet og Tuborgfondet hinanden.

Tuborgfondet uddeler årligt bevillinger på samlet set 25-30 millioner kroner.

Teaterforeningen Mastodonterne har siden 1988 opført en lang række musicalklassikere for børn og voksne. Alle i foreningen deltager på frivillig basis, og der er god plads til at udfolde og udvikle sine talenter, hvad end det er på de skrå brædder eller en af de mange funktioner bag scenen. Med støtte fra Tuborgfondet kunne foreningen i 2015 opgradere deres lydudstyr, så teatret kan fortsætte med at levere spændende teateroplevelser.

Det støtter Tuborgfondet

Med frivillighed som omdrejningspunkt støtter Tuborgfondet aktiviteter inden for syv kategorier. Herunder kan du se nogle eksempler på, hvad fondet støtter:

Musik 
Arrangementer, hvor musikken bringer mennesker sammen. For eksempel instrumenter til et foreningsorkester, en scene til en festival eller priser til komponister, sangskrivere og musiske ildsjæle, der gør en forskel.

Sport 
Uddannelse af frivillige ledere og trænere samt udstyr til foreninger, som vil fremme nye idrætsformer såsom gadeidræt og skateboarding.

Bæredygtighed og miljø 
Initiativer, der har til formål at gøre Danmark mere bæredygtigt og miljørigtigt.

Uddannelse og erhverv 
Studenterforeninger og mentorordninger, hvor videndeling spiller en central rolle.

Forskning 
Undersøgelser og forskning, som har til formål at finde og udvikle nye måder at arbejde frivilligt på.

Scenekunst 
Opsætning af teaterstykker, som drives af frivillige, og forbedringer af scener og udstyr til teatre, der drives af frivillige.

Sociale initiativer 
Aktiviteter, der har til formål at gøre livet bedre for udsatte mennesker, ikke mindst børn og unge.

Ungdomsbureauet arbejder for at skabe en platform, hvor unge, uanset baggrund og uddannelse, kan involvere sig i samfundsdebatten og politiske beslutningsprocesser. Til september 2016 inviterer non-profit organisationen til Ungdommens Folkemøde - Danmarks nye demokratiarena - i Søndermarken. Arrangementet er støttet af Tuborgfondet.

Fondet støtter ikke enkeltpersoner, studierejser- og ophold, byggeri – og driftsomkostninger eller kommercielle virksomheder.Til oversigt