Foredrag og debat med Eske Willerslev: Hvor kommer vi fra? | Carlsbergfondet

Video og podcast: Foredrag med Eske Willerslev om 'Hvor kommer vi fra?'

Hvor meget ved vi danskere egentlig om, hvor vi kommer fra? Den berømte evolutionsbiolog ved Cambridge University og Københavns Universitet, Eske Willerslev, er verdensførende i at kigge på DNA i alt fra ældgamle knogler til iskerner. Desuden er han storleverandør af nye svar på spørgsmål som: Hvorfor uddøde mammutterne? Hvem var de første folk i Amerika? Hvor stammer vi fra? Willerslevs forskning har omskrevet menneskets forhistorie i både Australien, USA og Grønland.

Se eller gense DNA-detektiven Eske Willerslevs foredrag om ’Hvor kommer vi fra?’ fra 25. april, hvor han dykker ned i den nyeste forskning i vores forfædre. Og få svar på hvordan kan sex være nøglen til at få bedre integration? Hvorfor gør mælk os danskere til noget særligt? Og hvad adskiller vikingerne fra vores andre forfædre? 

Foredraget blev afholdt

25. april 2017
Københavns Universitets Festsalen

Det vi ved – det vi kan

Forelæsningen er en del af samtalerækken Det vi ved – det vi kan, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat. Det vi ved – det vi kan præsenterer nogle af verdens mest markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat. Her formidles den nyeste viden inden for et bredt spektrum af videnskabelige discipliner. Samtalerækken vil i det kommende år især behandle videnskabelige nybrud inden for blandt andet medicin, klimaforskning, kønsforskning, evolution og robotteknologi i lyset af aktuelle, globale problemstillinger.