Foredrag med Guy Standing: Borgerløn – utopi eller nødvendighed? | Carlsbergfondet

Video og podcast: Foredrag med Guy Standing om Borgerløn – utopi eller nødvendighed?

Giv ledige en pose penge hver måned uden at stille et eneste krav. Det lyder som utopi, men ikke desto mindre ønsker den verdensberømte britiske forsker ved University of London Guy Standing at indføre borgerløn.

En voksende gruppe mennesker lever under usikre vilkår med korte ansættelser, som hverken giver stabil indkomst eller social beskyttelse. Gruppen af udsatte kalder Guy Standing prekariatet, og den vil inden længe gøre oprør. Men de kan inddrages igen ved hjælp af borgerløn, mener professoren. 

Se eller gense Guy Standings foredrag i København, hvor han fortalte om sin nyeste forskning i borgerløn og gav sit bud på hvorfor og hvordan, det skal indføres. 

Du kan også se hele foredraget på video

Dato, tidspunkt og sted

3. oktober kl. 17-18.30
Københavns Universitets Festsal, Frue Plads, København K

Det vi ved - det vi kan

Forelæsningen er en del af samtalerækken Det vi ved – det vi kan, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat. Det vi ved – det vi kan præsenterer nogle af verdens mest markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat. Her formidles den nyeste viden inden for et bredt spektrum af videnskabelige discipliner.