Video og podcast af foredrag med Karen Seto: Hvordan vil byernes vækst udfordre kloden og miljøet? | Carlsbergfondet

Video og podcast af foredrag med Karen Seto: Hvordan vil byernes vækst udfordre kloden og miljøet?

Podcast:

1,3 millioner mennesker. Så meget vokser verdens samlede bybefolkning hver eneste uge året rundt. Hvilke konsekvenser vil denne eksplosive befolkningsvækst få for klimaet, fødevaresystemerne og vores muligheder for at skabe bæredygtighed? Og hvordan håndterer vi bedst udviklingen?

De spørgsmål besvarede en af verdens største urbaniseringseksperter, professor Karen Seto fra Yale University i USA ved en forelæsning i Københavns Universitets Festsal 2. maj 2018, da hun gæstede samtaleserien "Det vi ved – Det vi kan". Setos forskning viser, at urbaniseringen i ekstrem grad slår igennem i Kina og Indien, hvor den samlede bybefolkning vil være vokset til mere end 2 milliarder i 2050.

Se hele foredraget med Karen Seto

Dato, tidspunkt og sted

2. maj 2018
Københavns Universitets Festsalen, Fiolstræde 44, Kbh K

Det vi ved – det vi kan

Forelæsningen er en del af samtalerækken Det vi ved – det vi kan, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat. Det vi ved – det vi kan præsenterer nogle af verdens mest markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat. Her formidles den nyeste viden inden for et bredt spektrum af videnskabelige discipliner. Samtalerækken vil i det kommende år især behandle videnskabelige nybrud inden for blandt andet medicin, klimaforskning, kønsforskning, evolution og robotteknologi i lyset af aktuelle, globale problemstillinger.