Foredrag og debat med Morten Kringelbach: Det nydelsesfulde menneske – kunst og videnskab i hjernen | Carlsbergfondet

Video og podcast: Foredrag med Morten Kringelbach om 'Det nydelsesfulde menneske – kunst og videnskab i hjernen'

Hvad er det i vores hjerne, der får os til at nyde musik, sex, mad og kunst? Hjerneforsker og professor ved Oxford University Morten Kringelbach har igennem en årrække forsket i nydelse i vores hjerne. I foredraget i samtalerækken 'Det vi ved - det vi kan' indviede Kringelbach publikum i, hvad der foregår i vores hjerne, når vi føler nydelse, og hvordan det har sikret vores overlevelse.

Se eller gense Morten Kringelbachs foredrag om "Det nydelsesfulde menneske", og hør hvordan strøm eller musik måske kan hjælpe skizofrene, krigsveteraner og forældre med fødselsdepression.

Dato, tidspunkt og sted

16. maj 2017 kl. 17-18.30
Københavns Universitets Festsal, Frue Plads, København K

Det vi ved – det vi kan

Forelæsningen er en del af samtalerækken Det vi ved – det vi kan, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat. Det vi ved – det vi kan præsenterer nogle af verdens mest markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat. Her formidles den nyeste viden inden for et bredt spektrum af videnskabelige discipliner. Samtalerækken vil i det kommende år især behandle videnskabelige nybrud inden for blandt andet medicin, klimaforskning, kønsforskning, evolution og robotteknologi i lyset af aktuelle, globale problemstillinger.