Folkemødet 2021 | Carlsbergfondet

Carlsbergfondet på Folkemødet 2021

Gen(se) debatten med chefredaktør Rune Lykkeberg, professorerne Lone Simonsen og Michael Bang Petersen samt medlem af Uddannelses- og Forskningsudvalget Stinus Lindgreen (MF, RV)

Under corona-krisen er forskning og videnskab blevet en del af hverdagen for borgere, medier og politikere. Så hvad har vi lært af corona, når det gælder science based policy? Hør professorerne Lone Simonsen og Michael Bang Petersen i debat med chefredaktør Rune Lykkeberg på Dagbladet Information og Stinus Lindgreen (MF, RV) fra Folkemødets Hovedscene. Hør podcast eller (gen)se hele debatten fra Folkemødet.
 

Hør hele debatten på podcast
  

Du kan også finde podcasten på din fortrukne podcast-app ved at søge på 'Carlsbergfondet'.


Under corona-krisen er forskning og videnskab blevet en del af hverdagen for borgere, medier og politikere. Så hvad har vi lært af corona, når det gælder science based policy? Hør professorerne Lone Simonsen og Michael Bang Petersen i debat med chefredaktør på Dagbladet Information Rune Lykkeberg og Stinus Lindgreen (MF, RV).

Hvordan får vi mere science based policy i fremtiden?

Hvordan kan vi bruge corona-krisen til at forbedre samspillet mellem forskere, myndigheder, medier og politikere i fremtiden? Og hvad kan der konkret gøres for at sikre, at videnskabens mange resultater bringes i spil i de beslutningsprocesser, der driver politikudviklingen i Danmark?

Med debatten sætter vi fokus på videnskabens rolle og diskuterer perspektiverne i at fremme en mere videnskabsbaseret samfundsudvikling. Konkret tager vi udgangspunkt i erfaringerne fra corona-krisen og diskuterer bl.a. udfordringerne ved de ekstraordinært hastige forskningsprocesser, hvor undersøgelsesresultater publiceres inden, de er peer reviewed.

Vi ser også på, hvad mediernes evne til at formidle kompleksiteten i forskningen i en hastig nyhedsstrøm betyder for politikernes opfattelse af muligheden for at udvikle science based policy.

Debatten ledes af journalist Nynne Bjerre Christensen.

Hvordan kan du se debatten?

Du kan booke billetter til debatten i Allinge

Eller du kan se den livestreamet kl. 11 fra folkemødet.dk eller i toppen af dene side. Du kan også få opdateringer om link til livestreamning, podcast, videoklip mv. via vores Facebook-begivenhedsopslag.

Klik ind på begivenhedsopslag

Debatten bliver optaget og udkommer efterfølgende på podcast.


Carlsbergfamilien

Foruden Carlsbergfondet er også Carlsbergfamiliens to øvrige fonde til stede på Folkemødet. Ny Carlsbergfondet inviterer til debat mellem kunstnere, politikere og kulturpersoner, og Tuborgfondet giver de unge ordet.

Mere om 'Unge tager ordet - hvordan sikrer vi en bæredygtig fremtid?'

Se hele programmet for Folkemødet 2021