Folkemødet 2021 | Carlsbergfondet

Carlsbergfondet på Folkemødet 2021

Gen(se) debatten med chefredaktør Rune Lykkeberg, professorerne Lone Simonsen og Michael Bang Petersen samt medlem af Uddannelses- og Forskningsudvalget Stinus Lindgreen (MF, RV)

Under corona-krisen er forskning og videnskab blevet en del af hverdagen for borgere, medier og politikere. Så hvad har vi lært af corona, når det gælder science based policy? Hør professorerne Lone Simonsen og Michael Bang Petersen i debat med chefredaktør Rune Lykkeberg på Dagbladet Information og Stinus Lindgreen (MF, RV) fra Folkemødets Hovedscene. Hør podcast eller (gen)se hele debatten fra Folkemødet.
 

Hør hele debatten på podcast
  

Du kan også finde podcasten på din fortrukne podcast-app ved at søge på 'Carlsbergfondet'.


Baggrunden for paneldebatten på Folkemødet 2021

Under corona-krisen er forskning og videnskab blevet en del af hverdagen for borgere, medier og politikere. Så hvad har vi lært af corona, når det gælder science based policy? Hør professorerne Lone Simonsen og Michael Bang Petersen i debat med chefredaktør på Dagbladet Information Rune Lykkeberg og Stinus Lindgreen (MF, RV).

Hvordan får vi mere science based policy i fremtiden?

Hvordan kan vi bruge corona-krisen til at forbedre samspillet mellem forskere, myndigheder, medier og politikere i fremtiden? Og hvad kan der konkret gøres for at sikre, at videnskabens mange resultater bringes i spil i de beslutningsprocesser, der driver politikudviklingen i Danmark?

Med debatten sætter vi fokus på videnskabens rolle og diskuterer perspektiverne i at fremme en mere videnskabsbaseret samfundsudvikling. Konkret tager vi udgangspunkt i erfaringerne fra corona-krisen og diskuterer bl.a. udfordringerne ved de ekstraordinært hastige forskningsprocesser, hvor undersøgelsesresultater publiceres inden, de er peer reviewed.

Vi ser også på, hvad mediernes evne til at formidle kompleksiteten i forskningen i en hastig nyhedsstrøm betyder for politikernes opfattelse af muligheden for at udvikle science based policy.

Debatten blev ledt af journalist Nynne Bjerre Christensen.


Carlsbergfamilien

I 2022 vender vi tilbage i normal format som i 2018 og 2019. Vi rejser Bjørn Nørgaards skulpturtelt ’Tabernaklet’ under Folkemødet på Bornholm. Teltet vil danne rammen om et fyldigt program fra hele Carlsbergfamilien med samtaler, forskningsoplæg, kunstperformances, koncerter, workshops - og ikke mindst ro, tid og rum til fordybelse og eftertanke.