BLOOM: Nye navne på plakaten | Carlsbergfondet
Til oversigt

BLOOM: Nye navne på plakaten

Når natur- og vidensfestivalen Bloom springer ud for anden gang i maj 2018, bliver det med flere af Carlsbergfondets forskere som gæstetalere. Mød blandt andre Semper Ardens-forskerne professor Vincent F. Hendricks og professor Jens Christian Svenning, der vil tale om henholdsvis forestillinger og fantasier samt rewilding af naturen. Bloom arrangeres i samarbejde med Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Lige som sidste år vil Søndermarken i København danne rammen om Bloom den sidste weekend i maj. Bloom hiver naturvidenskaben ud af auditorierne og laboratorierne og inviterer forskere, kunstnere og krøllede hjerner fra ind- og udland til at optræde med talks, samtaler, vandringer, poesi m.v. Og du kan deltage helt gratis.

Carlsbergfondets forskere om rewilding, megafauna og virkeligheder

Begreber som “rewilding” og “megafauna” er varme emner indenfor biologien. På Bloom-symposiet “Mennesket er dyrenes konge”, der sætter fokus på masseuddøen af arter, bliver de vendt og drejet af Carlsbergfondets Semper Ardens-forsker, professor Jens Christian Svenning, og lektor Eline Lorenzen, der forsker i megafauna på et Distinguished Associate Professor Fellowship fra Carlsbergfondet. Sammen med naturforkæmper Michael Stoltze vil det blive diskuteret, om det er en god ide at sætte elefanter og elge ud i Mols Bjerge for at gøre naturen vild igen.

Bloom guider også publikum igennem junglen af realiteter, forestillinger og fantasier, når Carlsbergfondets Semper Ardens-forsker Vincent F. Hendricks sammen med professor Andreas Roepstorff, der modtog Carlsbergfondet Forskningspris i 2015, og lektor Thomas Bolander nærmer sig virkeligheden ud fra vidt forskellige vinkler som filosofi, logik, kunstig intelligens, social kognitionsforskning og neurovidenskab.

Kratvandring og live litterær research

Professor og aldringsforsker Rudi Westendorp

På Bloom taler førende forskere sammen om nogle af vor tids mest presserende udfordringer. Mød blandt andre den internationalt anerkendte professor og aldringsforsker Rudi Westendorp, som er i færd med at udfordre vores syn på alderdom. Oplev også naturformidler Vicky Knudsen, der vil tage publikum med på en vandring gennem vildtvoksende krat og afsløre fuglenes vilde hemmeligheder.

Du kan også høre antropologen Margit Anne Petersen tale med en hjerneforsker og en biolog om study drugs, medicinsk optimering og eksperimenter med selvet, ligesom du kan møde den skønlitterære forfatter med Kaspar Colling Nielsen, der vil foretage live litterær research i mødet med naturvidenskabelige forskere.

Blooms program offentliggøres løbende

Bloom har tidligere offentliggjort store navne, der deltager på årets festival. Blandt andre Harvard-professor i teoretisk fysik Lisa Randall, doktor i astro-fysik Jean-Pierre Luminet, professor i genetik Tim Spector fra King’s College London, professor i geologi ved Københavns Universitet Minik Rosing og komponist Louise Alenius, der vil optræde med med et nykomponeret værk om ritualer i anledning af Bloom.

Programmet for Bloom offentliggøres løbende. 

Se mere på www.bloom.ooo 

Følg med på sociale medier 

Facebook
Instagram
Twitter #bloomdkTil oversigt