Carlsbergfondet giver 4 millioner kroner til nyt kulturinstitut i Indien | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfondet giver 4 millioner kroner til nyt kulturinstitut i Indien

Danmark styrker sin tilstedeværelse i Indien gennem åbningen af et Kulturinstitut i New Delhi, Indien. Carlsbergfondet bevilger 4 millioner kroner til finansieringen af initiativet, der blandt andet skal styrke de kulturelle og forskningsmæssige relationer mellem Danmark og Indien.

Det Danske Kulturinstitut, der blandt andet får til formål at støtte dansk kunst, formidling, forskning og uddannelse, samarbejder med Carlsbergfondet om etableringen af instituttet. Bestyrelsesformand for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S Flemming Besenbacher udtaler:

”Carlsbergfondet har som sit fremmeste formål at støtte fremragende grundforskning inden for naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab. Fondet har derfor besluttet at bevilge 4 millioner kroner til finansieringen af et nyt kulturinstitut i Indien, der skal bidrage til at styrke de kulturelle og videnskabelige bånd mellem Danmark og Indien. Der er allerede gode forskningsmæssige relationer mellem Danmark og Indien, og de kan blive endnu bedre med oprettelsen af et nyt institut i New Delhi. Desuden er både Carlsbergfondet og Carlsberg A/S optagede af at fremme bæredygtig udvikling, hvilket et kulturinstitut også vil bidrage til.”

Kulturelt løft

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, der i dag tirsdag mødes med den indiske premierminister Narendra Modi i Stockholm, udtaler til Ritzau:

”Indiens globale rolle er betydelig, såvel politisk som økonomisk og kulturelt. Oprettelsen af et kulturinstitut vil styrke Danmarks synlighed i Indien og være med til at give et løft til de kulturelle og mellemfolkelige forbindelser mellem Indien og Danmark.”

Et kulturinstitut vil være det kun andet af sin slags i Asien og vil bidrage til at styrke de mellemfolkelige, kulturelle og forskningsmæssige relationer til verdens største demokrati.

Læs mere om Det Danske Kulturinstitut
Til oversigt