Til oversigt

Fuldt program for årets Bloom festival er nu klar

Når ’Bloom - festival om natur & videnskab’ endnu en gang springer ud i Søndermarken på Frederiksberg, venter der publikum et program spækket med videnskabelige talere, symposier, debatter, kunstinstallationer, koncerter, vandringer og madoplevelser. Oplev bl.a. fysiker Jeffrey Hangst som ’Mastermind’ og arkæolog Rubina Raja på symposiet ’Årstidernes fortid’. Bloom er støttet af Carlsbergfondet.

Fra antistoffer og drømmesøvn til DNA i luften og tyngdekraftens grundlæggende egenskaber. De videnskabelige emner er mange, når årets ’Bloom – festival om natur & videnskab’ for syvende gang afholdes i Søndermarken på Frederiksberg den 26. til 28. maj i år.

Over pinsens tre dage undersøger forskere, kunstnere og tænkere ’naturens natur’ og inviterer publikum med på alt fra vandringer til debatter og live kunstnerisk research. På programmet er en lang række forskere, som har modtaget bevillinger fra Carlsbergfondet.

DNA fra mosegrise og refleksioner om et batteridrevet samfund

Mød blandt andre lektor i geologi Kristoffer Szilas, der på Spring-scenen vil diskutere, om batterier og minedrift kan gøre os uafhængige af fossilt brændstof. Oplev også professor i arkæolog Rubina Raja i en samtale med biolog Hans Henrik Bruun og kulturgeograf Emmy Laura Pérez Fjalland om sæsonernes aftryk på kulturudviklingen. Og lyt til fysiker ved CERN Jeffrey Hangst, der igennem mange år har været på sporet af antistoffets flygtige skyggeverden og på den baggrund løfter noget af sløret for, hvor alt antistoffet fra Big Bang blev af.

Der er fri entré til ’Bloom – festival om natur & videnskab’, der afholdes i Søndermarken på Frederiksberg den 26. til 28. maj. Foto: Malthe Ivarsson.

Det er weekenden igennem også muligt at snøre vandrestøvlerne og lade sig rive med af sin ’Wanderlust’. Tag eksempelvis med astrofysiker Sofie Marie Koksbang på en tur gennem Søndermarken, mens hun fortæller om tyngdekraftens hiven og trækken i alt mellem himmel og jord. Eller gå med lektor Kristine Bohmann, når hun leder i luften efter miljø-DNA fra mosegris, halsbåndsmus og egern.

Omvisning på Carlsberg Laboratorium

Ligesom tidligere år slår Carlsberg Laboratorium traditionen tro dørene op for publikum i anledning af festivalen. Kom med ind i laboratorierne, hvor ølbrygningen tog historiske kvantespring, og få et eksklusivt indblik i den videnskabelige historie bag. Hør bl.a. om de forskningsmæssige gennembrud bag rendyrkningen af ølgær og opfindelsen af pH-skalaen.

Omvisningen rundes af i LabBar med prøvesmagning på øl.

Find alle indslag i det fulde program for årets ’Bloom - festival om natur & videnskab'

Følg Bloom på:

Facebook

Instagram

#bloomdk på Twitter

Bloom er støttet af Carlsbergfondet.
Til oversigt