Hvem skal være Årets Unge Forsker 2018? | Carlsbergfondet
Til oversigt

Hvem skal være Årets Unge Forsker 2018?

Vinderen af Unge Forskere 2017 sammen med undervisningsminister Merete Riisager og HKH Prins Joachim

I dagene 22.-24. april afvikles den nationale finale i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence Unge Forskere. Det sker i forbindelse med videnskabs- og teknologimessen Science i Forum i København, hvor 186 elever fra grundskoler og gymnasier deltager i konkurrencen om at levere de mest opfindsomme naturfagsprojekter. Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen er Guldsponsor for Unge Forskere.

I Forum skal de unge forskertalenter fra hele Danmark forsvare deres science-projekter over for en professionel dommerjury og dermed bejle til titlen som årets Unge Forsker 2108. Finalisterne, der er i alderen 12-20 år, er fordelt på 50 juniorprojekter og 50 seniorprojekter, og tirsdag kåres der en vinder i hver af de to aldersgrupper.

Protektor for Unge Forskere, H.K.H. Prins Joachim, overrækker sammen med undervisningsminister Merete Riisager vinderprisen den 22. april ved en festlighed i Bremen Teater. Ved finalen uddeles en lang række præmier, særpriser og rejselegater på i alt 300.000 kr. Vinderen har udsigt til en præmie på 25.000 kr. og får desuden legater til at deltage i internationale forsker-konkurrencer.

Besøg Science i Forum og oplev talenterne

De deltagende talenter er alle blevet udtaget ved regionale semifinaler, der er afviklet i marts måned i Danmarks fem regioner. I alt har der været indsendt 1.729 projekter i 2018.

Talentkonkurrencen Unge Forskere fejrer netop i år 30 års jubilæum. Den arrangeres af Astra, Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed med støtte fra blandt andre Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen.

Science i Forum er åben for alle interesserede. Kig forbi i følgende tidsrum:

Søndag d. 22. april kl. 14-18

Mandag den 23. april og tirsdag d. 24. april kl. 9-13.

Læs mere om Unge forskere

Læs mere om Science i Forum
Til oversigt