Oplev og lær med Carlsbergfamilien i skolernes vinterferie | Carlsbergfondet
Til oversigt

Oplev og lær med Carlsbergfamilien i skolernes vinterferie

Vinterferien nærmer sig, og lader de snedækkede bakker fortsat vente på sig, byder Carlsbergfamiliens museer traditionen tro på masser af aktiviteter. Tag familien under armen, når både Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, Glyptoteket og Visit Carlsberg inviterer indenfor til en kulturel vinterferie med leg og læring i højsædet.

Lær at ”læse” et portræt

Hvordan ”læser” man et portræt, og hvad betyder det at tegne på ”portrætspejle”?

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg byder velkommen til en vinterferie i portrættets tegn, hvor store som små kan få indsigt i portrætkunstens hemmeligheder. Det sker i anledning af særudstillingen Søren Solkær Portrætter, der omfatter fotografier af blandt andre Paul McCartney, Amy Winehouse, Kevin Magnussen og Margrethe Vestager.

Dagligt fra kl. 11.30 vil der være omvisninger i udstillingen ved en af museets omvisere, ligesom det er muligt at høre om Søren Solkærs inspiration fra filmens verden og karakteristiske lyssætning. Alternativt kan man gå i dybden med portrætgenren generelt. Sidstnævnte enten for de små i portrætværkstedet i Børnenes Danmarkshistorie eller for de voksne i museets andre udstillinger.

Foruden Søren Solkærs Portrætter vil man kunne opleve udstillingen Naevus Flammeus, der skildrer en række personer med en særlig type af modermærker i ansigtet ved navn Naevus Flammeus. Med udstillingen ønsker fotografen bag, Linda Hansen, at udfordre det negative blik, som ofte møder mennesker, der ser anderledes ud.

Museet har åbent alle dage i vinterferien, uge 7, fra klokken 11-15.

Læs mere om vinterferien på Frederiksborg

Slip fantasien løs på Glyptotekets børneværksted

På Glyptoteket kan man dykke ned i Oldtidens Egypten, hvor man sammen med de dygtige ægyptologer kan lave sin egen faraokrone og skrive sit eget faraonavn med magiske hieroglyffer. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilket faraonavn, du giver dig selv.

Faraokroneværkstedet er åben fra lørdag den 10. februar til søndag den 22. klokken 12-16 (OBS! Lukket mandag den 12. februar). Gratis for børn i udstillingen, men entré for voksne. Kroneværksted: 20 kr. pr. faraokrone.

Den anmelderroste særudstilling “Farao. Magtens ansigt” nærmer sig desuden sin afslutning den 25. februar, men kan stadig opleves hele vinterferien. Udstillingen byder på en kombination af Glyptotekets egne genstande og betydningsfulde indlån fra blandt andre The Metropolitan Museum of Art i New York og Nationalmuseet i København.

Er man mere til lyseffekter kan man som en del af Copenhagen Light Festival 2018 opleve Glyptotekets facade svøbt i rødt lys med lysinstallationen ”Nat i oasen”. Her omdannes Vinterhaven til en oase i storbyens ørken, hvor kæresteparret, børnefamilien og gode venner kan slå sig ned og opleve lyset fra den røde aftensol, den stjerneklare himmel og det kølige morgengry.

“Nat i oasen” kan opleves fra klokken 16.30 på Glyptotekets åbningsdage (tirsdag-søndag) til og med den 4. marts.

Læs mere om vinterferien på Glyptoteket

Bliv forvandlet til en bryggerhest

Også Visit Carlsberg byder små og store velkommen i skolernes vinterferie.

Gennem hele ugen er der heste-quiz for børn, hvor man kan lære en masse nyt om de historiske bryggerheste. Hvordan bliver en bryggerhest f.eks. passet? Og hvad er en bryggerhests fremmeste job? Det er også muligt at komme helt tæt på de store, men meget venlige bryggerheste, hvor man kan ae dem på mulen eller endda komme med på hestevognstur i de historiske og fine omgivelser i Carlsberg-byen.

Lørdag og søndag i uge 7 sidder Visit Carlsbergs ansigtsmaler også klar til at forvandle børn til sommerfugle, edderkopper eller en bryggerhest med sorte øjne. Vis blot entrebilletten frem og gennemgå en mini-ansigtsforvandling.

Visit Carlsberg har åbnet fra lørdag den 10. februar til søndag den 18. februar fra klokken 10-17.

Læs mere om vinterferie på Visit CarlsbergTil oversigt