Videnskab_Lidenskab_Kom til en aften om VAND | Carlsbergfondet
Til oversigt

Videnskab | Lidenskab: Kom til en aften om VAND

Efterårets første Videnskab | Lidenskab-arrangement afholdes den 5. september. Oplev professor Katherine Richardson og kunstnergruppen SUPERFLEX i samtaler med journalist Nynne Bjerre Christensen over temaet VAND i Glyptotekets Festsal.

Når Carlsbergfamilien igen byder inden for til Videnskab | Lidenskab, bliver det i klimaforandringernes tegn. Mød professor i biologisk oceanografi og leder af Københavns Universitets Sustainability Science Centre, Katherine Richardson, i en samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen om stigende verdenshave og vigende marineøkosystemer. SUPERFLEX fortsætter aftenen, når en af flexerne interviewes om kunstnergruppens praksis, der senest har sat kursen mod Stillehavet. Afslutningsvis vil samlingschef på Glyptoteket, Rune Frederiksen, med udgangspunkt i et portræt af Kong Juba 2 af Mauretanien stille skarpt på antikkens natursyn og spørge ind til oldtidens ressourcebevidsthed.

Kunst, viden og øl

Videnskab | Lidenskab er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek. Formatet sætter videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne i Glyptotekets Festsal til liveinterviews og samtaler over udvalgte temaer. Aftenerne byder desuden på guidede nærstudier af udvalgte mesterværker fra Glyptotekets rige samling. Hver gang på baggrund af et aktuelt tema og hver gang med gratis pauseudskænkning af aftenens øl, der udvælges særligt til lejligheden af Carlsberg Laboratorium.

Om Katherine Richardson og SUPERFLEX

Katherine Richardson er tidligere formand for Klimakommissionen. Hendes årelange forskning i klimaforandringernes påvirkning af havmiljøet har opnået stor international bevågenhed. I de senere år har Richardsons forskning særligt koncentreret sig om kulstofs påvirkning af biologiske processer og biodiversitet i havene. Som leder af Sustainability Science Center tager hendes arbejde skridtet videre fra forskning til handling, da centret bl.a. aktivt fremmer samarbejdet mellem forskere, erhvervsliv og beslutningstagere med henblik på bedre at kunne imødekomme de klimamæssige udfordringer, verden står overfor. 

SUPERFLEX blev dannet i 1993 af Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen og Rasmus Nielsen. Siden starten har kunstnergruppen forholdt sig helt konkret til den aktuelle virkelighed, vi lever i. Med det sociale og kollektive som omdrejningspunktet for deres projekter engagerer de sig direkte i sociale og politiske situationer. Således spænder SUPERFLEX’ projekter bl.a. over biogasanlæg, øl og sodavand til film og installationer. Senest har gruppen taget rollen som ekspeditionsledere for forskningsprojektet Deep Sea Minding, der ombord på M/Y Dardanella sætter kurs mod øde øer i Stillehavet.

Praktisk info

Almindelig entré til museet. Gratis med Glyptotekets Årskort. 

Bestil billetter her

Bemærk: Der er begrænset antal billetter til arrangementet.

Læs mere om Videnskab | LidenskabTil oversigt