Carlsbergfamilien på Folkemødet

Lørdag den 17. juni

Lørdag 17. juni - Carlsbergfamiliens program på Folkemødet 2023

10:00-10:45

Degrowth: En kritisk debat om klimamål og menneskelig adfærd

Vejen til fremtidens bæredygtige samfund – på skuldrene af videnskaben. Økonomisk eller grøn vækst? Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab inviterer til debat med bl.a. professor og leder af Københavns Universitets Sustainability Science Center Katherine Richardson og lektor ved Københavns Universitet Stefan Gaarsmand Jacobsen. Moderator: journalist Mie Rasmussen.

11:00-11:45

Kan naturvidenskab og kunst forstå hinanden?

Kan naturvidenskab og kunst formidles som ligeværdige størrelser og måske bane vejen for nye erkendelser? Performancekunstner i Sisters Hope Gry Worre Halberg samtaler med professor i astrofysik på Niels Bohr Institutet Jens Hjorth. Vært: Kunstnerisk leder af Nikolaj Kunsthal Helene Nyborg Bay.

11:45-12:30

Kan man måle, hvad kunst gør ved os?

Foreningen af Kunsthaller i Danmark
 og Ny Carlsbergfondet inviterer til debat om måling af kvalitet og impact i kunsten. Chef for Sophienholm Barbara Læssøe Stephensen leder samtalen med bl.a. direktør Kulturens Analyseinstitut Esben Danielsen.

12:30-12:55

Performance

Performance af Olof Olsson præsenteret af Ny Carlsbergfondet.

13:00-14:00

Videnskab|Lidenskab om KUNSTIG INTELLIGENS

Hvordan påvirker kunstig intelligens vores samfund og kreativitet? Carlsbergfondet og Ny Carlsbergfondet sætter videnskab og kunst i stævne, når professor i datalogi og filosofi ved Københavns Universitet Anders Søgaard og kunstner Ditte Ejlerskov mødes til en samtale om chatbots og de etiske dilemmaer forbundet med brugen af AI. Vært: journalist Nynne Bjerre Christensen

14:10-15:00

24 spørgsmål til professoren: Trine Villumsen Berling

Hvilke aktuelle sikkerhedspolitiske udfordringer står Europa over for i lyset af Ukraine-krigen og sabotagen på Nord Stream i Østersøen? Seniorforsker i sikkerhedspolitik ved Dansk Institut for Internationale Studier Trine Villumsen Berling i samtale med videnskabsjournalist Lone Frank.

15:10-16:00 Hvordan får vi en vi en bevægelse for biodiversitet til at gro?

Danmarks Naturfredningsforening, Den Grønne Ungdomsbevægelse, De Unge biodiversitetsambassadører og Tuborgfondet inviterer til ung debat om mobilisering til mere natur. Debatten modereres af podcastvært og biolog Alexander Holm.
16:05-17:00 Kære Folkemøde-dagbog

Tuborgfondet giver ordet til unge dagbogsskribenter og debattører, som deler deres gode, sjove, bitre, overraskende og tankevækkende minder fra Folkemødet. Meme-magiker ’Herlige Svend’ aka Sebastian Lynggaard binder de sure og søde dagbogsbidder sammen fra scenen.


Tilbage til Folkemødesiden

Torsdag d. 15. juni

Fredag d. 16. juni