Årets Unge Forskere kåres | Carlsbergfondet
Til oversigt

Årets Unge Forskere kåres

I den kommende weekend skal årets ’Unge Forskere’ findes for 33. gang. I alt 99 grundskoleelever og 113 gymnasieelever vil præsentere og forsvare deres videnskabelige projekter over for en professionel fagjury, som vurderer både innovation, kreativitet, den videnskabelige arbejdsproces, formidlingen og perspektiveringen af projektindholdet.

Danmarks unge forskertalenter har trods corona-nedlukning og hjemmeundervisning arbejdet intenst med forskerprojekter om emner, der spænder fra forskning i regnormenes liv over søvnmangel hos unge til kunstige skyer og kompostérbare mundbind.

I dagene 25.-27. april afholdes årets store ’Unge Forsker’-finale, og på grund af corona-situationen sker det online. Alle interesserede danskere kan dermed følge med i finalebegivenhederne, når det åbne program løber af stablen mandag 26. april kl. 9.00-16.00. Præmieoverrækkelsen streames live 27. april kl. 14.00-16.00.

Se præmieoverrækkelsen via link nederst på siden

Årets finaledeltagere er mellem 12 og 20 år, og projekterne fordeler sig på 50 juniorprojekter og 50 seniorprojekter. Vinderne kan se frem til pengepræmier på op til 25.000 kr. og kan derudover vinde deltagelse i internationale forsker-konkurrencer.

I forbindelse med Unge Forskere-finalen uddeles også en række særpriser i samarbejde med de mange fonde – herunder Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen - virksomheder, universiteter og ministerier, der støtter initiativet. Der uddeles for mere end 300.000 kr. i alt.

Gå på opdagelse i programmet

Selvom verden er vendt på hovedet, og intet er, som det plejer, har Astra der står bag Unge Forskere, lavet et program, som forhåbentlig kan begejstre, udfordre og vække nysgerrigheden hos både store og små.

Programmet rummer alt fra spændende eksperimenter og vanvittige workshops til opfindsomme oplæg og quizzer. Oplæggene bliver afholdt via Microsoft Teams. Der er plads til 300 deltagere ved hvert oplæg, så det er med at sidde klar derude.

For alle oplæg, workshops og quizzer gælder det, at man kan stille spørgsmål via chatfunktionen.

Programpunkter med orange markering henvender sig til alle, mens programpunkter med grøn og blå markering primært henvender sig til henholdsvis grundskoler og ungdomsuddannelser.

Se programmet

Om Unge Forskere

Unge Forskere er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence. Konkurrencen er for børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelser, der elsker naturvidenskab og teknologi. Konkurrencen er delt i to hovedspor: junior (grundskole) og senior (ungdomsuddannelser). På begge spor skal deltagerne indsende et projekt på baggrund af et selvvalgt emne i kategorierne Life Science, Physical Science eller Technology, som samlet dækker alle science-fagene. Deltagerne kan stille op individuelt eller i grupper på op til tre.

Unge Forskere støttes af en række virksomheder, universiteter, ministerier og fonde, herunder Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen.

Unge Forskere har H.K.H. Prins Joachim som protektor.

Astra er Danmarks nationale naturfagscenter. Astra har fokus på at styrke undervisningen i de naturvidenskabelige fag til gavn for hele samfundet.

Læs mere om Astra
Til oversigt