Til oversigt

Bloom School fik forrygende premiere i Søndermarken

Partikelfysiker Troels C. Petersen indledte Bloom School med et oplæg om Big Bang. Foto: Malthe Ivarsson

For første gang nogensinde slog Bloom dørene op for skoleprogrammet Bloom School, der skal styrke danske 6.-9.-klasseselevers naturfaglige dannelse og nysgerrighed på videnskab.

Det blev en sjov, anderledes og inspirerende skoledag for 500 skoleelever fra Frederiksberg, da de i går deltog i den første udgave af Bloom School i Søndermarken. Programmet bød på bl.a. workshops, hands-on aktiviteter, oplæg og vandringer arrangeret tilrettelagt i samarbejde med Zoologisk Have, Naturvejlederne på Frederiksberg, Brorfelde Observatorium, Københavns Universitets SCIENCE’s skoletjeneste, LIFE og en række forskere fra Københavns Universitet.


Eleverne oplevede i løbet af dagen flere store danske forskernavne, herunder partikelfysiker Troels C. Petersen, bobleforsker Vincent F. Hendricks, søvnforsker Birgitte Kornum, konservator Abdi Hedayat og flueforsker Thomas Pape.

Programmet bød endvidere på myresafari ved ph.d.-stderende Julie Koch Shead. Her kunne man blive klogere på livet i de store myretuer, som med landbrug, soldater og slaver har mange lighedspunkter med menneskets samfund. Undervejs fortalte Julie Koch Shead også om citizen science-projektet Myrejagten og kom ind på, hvordan mennesker og klima påvirker myrernes levevis.

Interessen fra eleverne var stor, da postdoc Salik Rosing fortalte om istidens betydning for Søndermarkens landskab.

Sammen med post.doc. på Københavns Universitet Salik Rosing, der arbejder med at analysere de ældste bjergarter på Jorden, kunne eleverne også rejse tilbage i geologisk tid. Her blev de klogere på, hvordan istider gennem Jordens lange historie har formet landskabet i blandt andet Søndermarken og området omkring Valby Bakke. Salik Rosing fortalte også om hvilken betydning, livet på jorden har haft.

Om BLOOM School

Skoleprogrammet Bloom School er en udløber af Bloom – festival for natur og univers, der i 2019 afholdes for tredje gang i Søndermarken i København. Bloom School henvender sig til skoleelever på 6.-9. klassetrin og tilbyder workshops, hands-on aktiviteter, oplæg og vandringer. 

Bloom School finder sted på en almindelig ugedag – i år på torsdagen før Bloom festival, der afholdes i weekenden den 25.-26. maj. I 2019 er Bloom School afholdt som et pilotprojekt forbeholdt skoler på Frederiksberg med plads til 500 elever. De 500 pladser blev fyldt i løbet af få uger, endda med 150 elever på venteliste.

Ph.d.-studerende Julie Koch Shead tog eleverne med på en rejse ind i Søndermarkens myreturer, hvor livet leves lidt som menneskene på jorden gør det: med soldater, slaver og landbrug.

Gennem workshops, hands-on aktiviteter, oplæg og vandringer i Søndermarken er ambitionen med Bloom School at styrke elevernes naturfaglige dannelse og nysgerrighed for natur og videnskab.

På baggrund af erfaringerne fra Bloom School i 2019 er det planen at udvikle og udvide skoleprogrammet i 2020, så skoler fra hele hovedstadsområdet kan gå på opdagelse i et fuldt dagsprogram med aktiviteter, talks og workshops.

Bloom School er støttet af Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen. Desuden støtter Frederiksberg Fonden og Frederiksberg Kommune skoleprogrammet.

Se hvad programmet for årets BLOOM School bød på

Se hele programmet for Bloom festivalen



Til oversigt