Besøg Carlsbergfamiliens museer i efterårsferien | Carlsbergfondet
Til oversigt

Besøg Carlsbergfamiliens museer i efterårsferien

Efterårsferien står for døren, og som vanligt inviterer Carlsbergfamiliens to museer Glyptoteket og Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg inden for til spændende aktiviteter for hele familien.

Fra lørdag den 13. oktober kan man opleve særudstillingen 'Kvinder der forandrer verden' på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Udstillingen viser kunstneren Agnete Brinchs fortolkninger af en række nulevende og afdøde kvinder, heriblandt berømte forfatterinder og billedkunstnere. Blandt de portrætterede er Anna Ancher, Karen Blixen og Johanne Luise Heiberg. Se også et helt nyt portræt af EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

I forbindelse med særudstillingen arrangerer museet en række aktiviteter i efterårsferien, der ser nærmere på historiens heltinder. Der vil være daglige familieomvisninger klokken 11 og 14.30 blandt de mange kvinder i museets samling, der har haft en særlig betydning for vores samfund. Desuden kan museets yngste gæster kaste sig ud i en sporleg på slottet og blive klogere på udvalgte kvinder i Danmarkshistorien.

Kinesisk broderi og Danmarkshistorie for børnene

Gå også på opdagelse i udstillingen 'Kinesisk Broderi', der i efterårsferien suppleres med broderiworkshop for både børn og voksne. Her vil der være mulighed for selv at prøve kræfter med det traditionelle håndværk og brodere flotte figurer og billeder. Undervejs vil museets tekstilkonservator vejlede og fortælle om broderiet. Broderiværkstedet er åbent alle dage i efterårsferien fra kl. 13-16.

Sædvanen tro har Børnenes Danmarkshistorie også åbent. Her kan man prøve prinsessekjoler og rustninger samt lære at skrive med fjerpen og blæk, farvelægge billeder af konger og dronninger eller tegne sit eget våbenskjold. Børnenes Danmarkshistorie er åbent alle dage i efterårsferien fra kl. 10-16.30.

Læs mere om efterårsferie på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

Kulturnat, Odilon Redon og mikrober

På Glyptoteket skydes efterårsferien i gang med Kulturnatten. Her kan man komme til Silent Disco, høre talks og udforske den nyåbnede særudstilling ’Odilon Redon. Into the Dream’, som man kan opleve gennem hele uge 42.

Tag blandt andet børnene med i børneværkstedet inspireret af Redons drømmende univers beboet af enøjede kykloper, smilende mikrober og luftballoner med ansigter. Til tonerne af Redons yndlingsmusik kan man her undersøge mikrober i mikroskoper og tegne videnskabelige opdagelser. Og man kan bygge sin helt egen luftballon.

Gå desuden ikke glip af de andre udstillinger, Glyptoteket byder på. Gå eksempelvis i kælderen og oplev de ægyptiske mumier og nyd den grønne Vinterhave, mens efterårsvejret rusker udenfor.

Aktiviteterne, der kører hver dag i efterårsferien, er rettet mod aldersgruppen 4-12 år.

Læs mere om efterårsferie på Glyptoteket
Til oversigt