Til oversigt

Besøg Carlsbergfamiliens museer i påskeferien

Ny Carlsberg Glyptotek. Foto. Ana Cecilia Gonzalez

Påskeferien står for døren, og på Ny Carlsberg Glyptotek og Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg er der rig mulighed for både læring og leg som adspredelse til hjemlige æggejagter og sildebord.

På Ny Carlsberg Glyptotek kan du nyde en pause under palmerne i Vinterhaven eller gå på opdagelse i museets faste samlinger. Du kan også fordybe dig i den anmelderroste særudstilling ’Suzanne Valadon – model, maler, rebel’, som viser kunstnerens rige bidrag til kunstscenen i begyndelsen af det 20. århundrede.

Udstillingen sætter fokus på hendes forretningsforbindelser og marketingstrategier. Let genkendelige med dristige, mørke konturer og stærke farver tager Valadons værker vittigt og konfronterende livtag med en række temaer og spørgsmål, som stadig vækker nysgerrighed og skaber debat den dag i dag: kvindeligt begær, konflikter i ægteskab og moderskab samt en kvindes oplevelse af sin egen krop.

For børnene er der en lang række lege at give sig i kast med. Museet har udviklet de såkaldte Glypto-lege, som handler om at opleve kunsten på nye måder. At få ro på, koncentrere sig og måske få et godt grin samtidig. Og både børn og voksne kan være med.

Se øvrige aktiviteter for børn

Det er naturligvis også muligt at besøge museets café ’Picnic’ og prøve den nye forårsmenu med byens bedste udsigt.

Find åbningstider og omvisninger og læs mere om Glyptotekets påskeaktiviteter

Mit navn det står med prikker…

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg står den på alt fra tulipanudsmykket bordopdækning til gækkebrevsjagt og prinse- og prinsesseskole med broderiværksted.

Oplev blandt andet et udvalg af enestående gobelinvævede duge fra 1600-tallet. Blandt dugenes motiver er blomster og bibelske fortællinger. Dugene udstilles i en historisk bordopdækning med tulipanudsmykning.

Du kan også opleve særudstillingen ’1000 nye bekendtskaber – 100 gruppebilleder’, der tager udgangspunkt i de fotos, som Christian Ejlers indsamlede til sin bog med samme titel fra 2017. Udstillingen tager besøgende med på en rejse fra 1860 til 2010. Fotografierne er fra fire kontinenter – Afrika, Asien, Amerika og Europa – og viser glemte minder fra firmajubilæer, sølvbryllupper, skovture, skolegang, soldaterliv og meget mere.

Læs mere om udstillingen ’1000 nye bekendtskaber – 100 gruppebilleder’

I påskedagene genåbner også ’Børnenes Danmarkshistorie’ i slottets gamle vinkælder. Her kan udstillingen ”Christian IV – barn og konge” opleves, og børnene kan prøve en af de genskabte kjoler eller en rustning. Det er også muligt at komme i prinse- og prinsesseskole, hvor man skriver med pen og blæk, tegner og broderer.

Museet har endvidere modtaget et gækkebrev, og vil gerne have museets gæster til at hjælpe med at finde afsenderen. Rundt på slottet er der forskellige poster med ledetråde. Lykkes det at gætte den hemmelige afsender, er der en lille præmie i museumsbutikken.

Læs mere om påskeaktiviteter og omvisninger

Læs mere om CarlsbergfamilienTil oversigt