Bloom Explore: nyt digitalt univers ser dagens lys | Carlsbergfondet
Til oversigt

Bloom Explore: nyt digitalt univers ser dagens lys

Bloom – Festival for natur og videnskab lancerer et nyt digitalt univers ved navn ”Bloom Explore”. Universet er spækket med videoer, podcasts og essays, som gør os klogere på naturen, på verden og på os selv.

Bloom Explore fungerer som et online magasin, der tilgås via bloom.ooo 

Ambitionen med universet er at skabe en digital kanal, der i lyd, levende billeder og tekster tilbyder et åndehul af viden, kloge betragtninger og velbegrundede fakta. Ligesom på Bloom-festivalen krydsbefrugtes naturvidenskaben med kunst og kultur og nedbryder grænser mellem forskellige discipliner. Og undervejs er der rig lejlighed til at møde forskere støttet af Carlsbergfondet.

Fortidens klima, spyfluer og skeletter

I Bloom Explore kan du blandt andet dykke ned i en videoserie med Danmarks skarpeste forskere optaget under Søndermarkens egetræer. I videoer på 8-10 minutter indvier de seerne i aktuelle resultater, nye perspektiver og overraskende detaljer. I de nyeste videoer fortæller professor og Semper Ardens-forsker Eske Willerslev om sin søgen efter svar på, hvorfor de store istidsdyr forsvandt. Og marinbiolog Sofia Ribeiro fortæller om, hvordan hun kan aflæse fortidens klima i mudderet på havets bund.

I andre videoer kan du opleve flere af Carlsbergfondets forskere, blandt andre epidemiolog Lone Simonsen og biolog Carsten Rahbek. De søger blandt andet at give svar på, hvorfor menneskeheden burde have været bedre forberedt på corona-pandemien; samt hvorfor virusser ofte kommer fra vilde dyr. Endvidere vil plantefysiolog Michael Broberg Palmgren udfordre dit syn på planter for evigt.

Tag med en tur i værkstedet

I videoserien ‘In the Field’ inviterer kunstnere, forskere og praktikere publikum ind i atelieret, laboratoriet, eller værkstedet for at se erkendelser og eksperimenter ske i praksis. Følg bl.a. lydkunstner Jacob Kirkegaards arbejde på et nyt værk om spyfluer, konservator Abdi Hedayat i dagene op til åbningen af den nye dinosaurudstilling på Statens Naturhistoriske Museum og forfatter og antropolog Sofie Isager Ahl, der fortæller om feltnoter, hun har skrevet blandt vinranker og brændenælder.

Med lanceringen af Bloom Explore er Bloom ikke længere kun videnskabsformidling i festivalformat. Bloom Explore vil være en fast del af Blooms repertoire, og der vil løbende udkomme nye podcasts, videoer, essays og digitale kunstværker med forskere, formidlere og kunstnere fra ind- og udland.

Efteråret byder bl.a. på videoer med geolog Minik Rosing, neurolog Gitte Moos Knudsen, immunolog Beatrice Dyring-Andersen, kunstgruppen Studio ThinkingHand, blomsterkunstner Poppykalas og gartner Livia Urban Swart Haaland. Desuden introduceres en podcastserie, hvor man kan høre eller genhøre talks fra bl.a. ‘Weekend Under the Oak’, der blev afholdt tidligere på måneden, samt ‘Live litterær research’, essays og digitale kunstværker.

Gå direkte til Bloom Explore Til oversigt