Bloom – Hovedstaden får ny videnskabsfestival | Carlsbergfondet
Til oversigt

Bloom – Hovedstaden får ny videnskabsfestival

I samarbejde med Carlsbergfondet lancerer Golden Days en ny dansk festival om natur og videnskab med prominente forskernavne fra både ind- og udland. Festivalen tilbyder noget for både hovedet og hjertet, hænderne og fødderne. Alt sammen under åben majhimmel i det grønne Søndermarken på Frederiksberg.

Bloom vil med afsæt i naturens rammer gøre os alle klogere på universet, på Jorden og på os selv. Over to dage inviteres publikum til debatter, talks, samtaler og naturvandringer under åben himmel i Søndermarken, hvor nogle af de største danske videnskabsmænd, digtere og filosoffer gennem tiderne har færdedes. Med besøg fra nogle af de skarpeste videnskabsfolk og tænkere fra både ind- og udland vil festivalen hive naturvidenskaben ud af laboratoriet og krydre den med kunst, mad og filosofi.

Læs mere på Blooms hjemmeside

Mød Carlsbergfondets forskere

Oplev bl.a. videnskabelige spydspidser som forfatter og videnskabsjournalist Tor Nørretranders, palæopatolog og BBC-vært Alice Roberts samt evolutionsprofessor fra Harvard University Daniel Lieberman. Også forskere støtte af Carlsbergfondet vil være at finde på festivalen. Mød bl.a. professor i antropologi Rane Willerslev, professor og leder af Center for Information og Boblestudier Vincent Hendricks, samt professor og leder af forskningscenteret Interacting Minds Andreas Roepstorff.

”Carlsbergfondet og Carlsberg Mindelegat er glade for at kunne lancere videnskabsfestivalen Bloom sammen med Golden Days Sekretariat. Bloom imødekommer et stort behov i tiden for at styrke den naturfaglige interesse og dannelse med det formål at sætte os alle i stand til bedre at forstå verdens kompleksitet. Bloom præsenterer en lang række af prominente forskere, der har brugt mange år på at sætte sig grundigt ind i et særligt problem- og genstandsfelt. De har ikke bare en tung faglig viden, men tilmed en holdning til, hvordan den kan bidrage til løsning af aktuelle globale udfordringer. Det glæder mig derfor, at vi nu med Bloom kan give danskerne mulighed for at høste viden fra og gå i dialog med nogle af videnskabens fremmeste repræsentanter”, siger bestyrelsesformand i Carlsbergfondet, professor Flemming Besenbacher.

I store danske videnskabsfolks fodspor

Direktør i Golden Days og leder af festivalen Svante Lindeburg udtaler om bevæggrundene for at lancere en ny videnskabsfestival i København:

”Danmark har stolte traditioner for naturvidenskab med blandt andre Tycho Brahe, Ole Rømer, H.C. Ørsted, Niels Bohr og mange flere i front. Men i nyere tid er den naturfaglige indsigt blevet løsrevet fra almendannelsen og har levet et skjult liv i forskningsverdenen. Ved at krydsbefrugte natur og naturvidenskab med f.eks. filosofi, bæredygtighed, kunst og kultur i et sanseligt, socialt og æstetisk format, er det Blooms ambition at højne den naturfaglige interesse og dannelse. Bloom ønsker at hylde naturvidenskaben og dens formidlere, ligesom vi i dag hylder iværksætteren, sportsmanden og popstjernen.” 

Festivalen løber af stablen i dagene 27. til d. 28. maj 2017, og de fleste arrangementer er gratis.

Bloom lanceres i samarbejde med Carlsbergfondet og er støttet af Carlsberg Mindelegat.

Læs Berlingskes artikel om Bloom

Følg Bloom på Facebook

#bloomdkTil oversigt