Bloom lancerer ny festival i sommerlandet | Carlsbergfondet
Til oversigt

Bloom lancerer ny festival i sommerlandet

Foto: Drone Rune

Bloom lancerer i år en ny festival med natur, kultur og videnskab på programmet. Med endagsfestivalen Summer Bloom inviteres publikum ud i de naturskønne omgivelser i Klintebjerg i Geopark Odsherred. Festivalen er støttet af Carlsbergfondet.

Der vil være noget for både hjernen og hjertet, når Bloom besøger Klintebjerg i Odsherred med den nye endagsfestival Summer Bloom. Festivalen vil forene bæredygtighed og bevidstheden om den natur, vi befinder os i.

 

Festivalprogrammet byder på talks med forskere, kunstnere og formidlere samt mad og musik for både store og små. Professor i Geologi Minik Rosing vil skyde festivalen i gang med en åbningstale om, hvordan istidens gletsjere har formet vores landskaber. Og netop geologien er et vigtigt afsæt for festivalens program, der undersøger livet på jorden og i havet. Alt sammen midt i det forunderlige UNESCO-udpegede landskab Geopark Odsherred.

 

Klimakrise-kogebog og nærgående naturundersøgelser

Professor i gastro-fysik Ole G. Mouritsen lægger også vejen forbi festivalpladsen. Under overskriften ’Spis klimakrisen’ vil han med madørerne Claus Meyer, Maria Hetz og Martin Kongstad genskrive Meyers kogebog Almanak.

 

Derudover byder festivalens talk-program på tankeeksperimenter og nærgående naturundersøgelser. Den kun 23-årige komet af en sommerfugleekspert, Emil Blicher Bjerregård, kan opleves i dialog med lydkunstner Jacob Kirkegaard og forfatter Julie Sten-Knudsen. Og under overskriften ‘Half-Earth’ vil Minik Rosing i samtale og kulturgeograf Emmy Laura Perez Fjalland udfolde tankeeksperimentet om, hvordan verden ville se ud, hvis vi delte jordens overflade i to og gjorde den ene til ét stort, menneskefrit naturreservat.

 

Festival for natur og videnskab i alle aldre

Festivalen Summer Bloom har øremærket 50 gratis billetter til børn og tilrettelagt et særligt program fra kl. 11 til 17, hvor de yngste gæster kan boltre sig i raketaffyringer, tangsafari og stenekspedition på stranden. 

 

Bag Summer Bloom står Danmarks største festival for natur og videnskab, Bloom, der siden 2017 er blevet afholdt i Søndermarken på Frederiksberg med op til 11.000 gæster. Bloom er udviklet og lavet i tæt samarbejde med Carlsbergfondet.

 

Summer Bloom foregår den 15. juli under åben himmel for et eksklusivt publikum på maksimum 500 siddende gæster. Hele programmet afvikles i trygge omgivelser i overensstemmelse med myndighedernes gældende retningslinjer og restriktioner. Billetter sættes til salg i dag.


Læs mere om Summer Bloom og køb billetter

Det fulde festivalprogram, torsdag den 15. juli 

TALKS:

 • På gletsjerens underside – med geolog Minik Rosing 
 • Sommerfugle-effekter – med forfatter Julie Sten-Knudsen, lydkunstner Jacob Kirkegaard og sommerfugleekspert Emil Blicher Bjerregård 
 • Spis klimakrisen – med Claus Meyer, Martin Kongstad, Marie Hertz og Ole G. Mouritsen 
 • Half-Earth – med kulturgeograf Emmy Laura Perez Fjalland og geolog Minik Rosing 

KIDS:  

 • Stenekspedition – med geoparkens naturvejledere  
 • Tangsafari – med Dansk Tang 
 • Raketværksted – med Brorfelde Observatorium 

MUSIC: 

 • CHINAH 
 • Bremer/McCoy 

FOOD: 

 • Madoplevelser fra Det Vilde Køkken 
 • Langbordsmiddag med Birkemosegaard Køkken 


Til oversigt