Bloom offentliggør de første navne til næste års festival i Søndermarken | Carlsbergfondet
Til oversigt

Bloom offentliggør de første navne til næste års festival i Søndermarken

Foto: Mathe Ivarsson

Når natur- og videnskabsfestivalen Bloom springer ud igen i 2019, bliver det med flere store navne ”på plakaten”. Mød bl.a. en amerikansk økopoet, en dansk stjerneforsker og videnskabsjournalister fra New York Times og BBC. Bloom er arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet med støtte fra Carlsbergs Mindelegat for brygger J. C. Jacobsen.

I dagene 25. - 26. maj 2019 afholdes natur- og videnskabsfestivalen Bloom for tredje gang i Søndermarken i København. Allerede nu løfter Bloom sløret for flere internationale topnavne, som vil gæste hovedscenen ’Summer’ i løbet af festivalen.

Oplev bl.a. den britiske ph.d. i fysik og oceanograf Helen Czerski, der til hverdag er videnskabsvært på BBC og på Bloom vil fortælle om havets natur og boblefysik. Mød også videnskabsjournalist på New York Times og adjungeret professor i molekylær biokemi ved Yale University Carl Zimmer. Han vil blandt andet tale om genetik og arvelighed, som også er temaet i hans seneste bestseller She Has Her Mother’s Laugh. Det vil også være muligt at opleve Jeff VanderMeer, der er forfatter til Southern Reach-trilogien, hvis sci-fi-univers rækker fra mørk økologi til klimamareridt.

Mød Carlsbergfondets forskere

Bloom er lavet i tæt samarbejde med Carlsbergfondet med støtte fra Carlsbergs Mindelegat for brygger J. C. Jacobsen. På festivalen i 2019 vil en række af Carlsbergfondets forskere således også være at finde. Mød bl.a. Semper Ardens-forsker, professor på Cambridge University og leder af Center for Geogenetik på Københavns Universitet Eske Willerslev, der har sat fossilt DNA på den internationale dagsorden. Også to andre Semper Ardens-forskere, professor ved institut for Biovidenskab Jens-Christian Svenning og professor og leder af Center for Information og Boblestudier Vincent F. Hendricks, vil tale på festivalen.

Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher, udtaler:

”Vi er glade for igen i 2019 at medvirke til at styrke den naturfaglige dannelse ved at give danskerne mulighed for at møde en række af videnskabens stærkeste repræsentanter til forårets Bloom. Festivalen bringer på fornemste vis den naturvidenskabelige forskning ud til befolkningen. Og det er særlig glædeligt, at festivalen især formår at tiltrække gæster under 35 år, hvilket endda prioriteres yderligere i år gennem en række initiativer målrettet unge. Det styrker interessen for naturvidenskab i de yngre generationer, så flere får lyst til at dygtiggøre sig inden for de naturvidenskabelige fag.”

Mere om Bloom

Bloom foregår som vanligt i Søndermarken på Frederiksberg, hvor flere af Danmarks største videnskabsmænd, digtere og filosoffer gennem tiderne har tænkt store tanker. Med et program spækket med talks, vandringer, oplæsninger, musik, mad og kunstneriske indslag taler festivalen til både hjerne og hjerte.

Af andre aktiviteter på næste års Bloom kan nævnes ”The Greatest Theories ever in the History of the Universe”, hvor man kan lære om zoologi ved videnskabelig direktør i Københavns Zoo Bengt Holst. Hør også om epidemiologi ved folkesundhedsprofessor Lone Simonsen, om seismologi ved iskerneforsker Trine Dahl-Jensen samt om Nobelprisvinderen Heisenbergs opdagelse af Ubestemthedsprincippet ved Christian Joas, leder af Niels Bohr Arkivet.

Programmet for Bloom offentliggøres løbende. 

Følg med på:

bloom.ooo

Facebook, Instagram og Twitter 

#bloomdk
Til oversigt