Bloom offentliggør fuldt program med mere end 110 aktiviteter | Carlsbergfondet
Til oversigt

Bloom offentliggør fuldt program med mere end 110 aktiviteter

Om mindre end en måned springer natur- og videnskabsfestivalen Bloom ud for tredje gang blandt blomstrende vildkørvel og ældgamle ege i Søndermarken på Frederiksberg. Mød flere af Carlsbergfondets forskere, når Bloom bringer videnskaben ud i naturen i form af talks, samtaler, koncerter, vandringer, foredrag og kunstoplevelser.
Livestreaming lørdag på Facebook

• 12:00: Carl Zimmer - CRISPR in the Gene Pool

• 13:15: Semper Ardens: Quinoa, kollektiv intentionalitet og Web 3.0 med Michael Broberg Palmgren, Dan Zahavi & Kurt Nielsen

Find livestreamingen på vores Facebookside

Se hele programmet for Bloom

Bloom har løbende løftet sløret for navne på årets festival, og i dag offentliggøres yderligere 60 nye programpunkter, der har deltagelse af flere af Carlsbergfondets Semper Ardens-forskere. Oplev bl.a. professor i filosofi Dan Zahavi, professor i plantefysiologi Michael Broberg Palmgren og lektor Kurt Nielsen fra Center for Blockchains and Electronic Markets i en trio-talk om alt fra quinoaplantens egenskaber i en klimaudfordret samtid over Web 3.0 til hvad det vil sige at føle, tænke og handle som et ’vi’.

Oplev også en anden af Carlsbergfondets Semper Ardens-forskere, professor Eske Willerslev, når han taler med videnskabsjournalist fra New York Times Carl Zimmer om geogenetik som vej til at forstå menneskehedens historie. Hør endvidere den hollandske evolutionsprofessor Menno Schilthuizen og den amerikanske science fiction-forfatter Jeff VanderMeer i en diskussion om, hvorvidt evolutionens mesterværker kan leve op til de hybride væsener skabt af fiktionens fantasi ud fra spørgsmålet: Is it a bird?

Mød Danmarks første astronaut

Blandt de største navne på årets program finder man også den første dansker i rummet Andreas Mogensen. Fra Blooms hovedscene Summer vil Andreas Mogensen fortælle om den oplevelse, det var med egne øjne at se Jorden 500 kilometer over planetens overflade. Mogensen lægger også vejen forbi Academy, der er Blooms scene for unge. Her kan astronautspirer spørge om absolut alt ved tilværelsen som astronaut. Academy tilbyder i øvrigt et fuldt program til nysgerrige unge både lørdag og søndag.

Blooms program inkluderer alt i alt 111 programpunkter, herunder mere end 14 vandringer, 12 ’The Greatest Theories Ever in the History of the Universe’, syv workshops, otte Mastermind-foredrag og en lang række symposier, oplæsninger, koncerter og kunstoplevelser.

Se fuldt program for Bloom

Om Bloom

Bloom foregår i Søndermarken den 25.-26. maj 2019, og festivalen har fri entré for alle. Bloom blev afholdt for første gang i Søndermarken i 2017 med 6000 gæster og i 2018 med 9000 gæster.

Bloom er arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet med støtte fra Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen. Desuden støtter Ny Carlsbergfondet festivalen sammen med bl.a. LEO Fondet, Roskilde Festival Fonden og Frederiksberg Kommune.

Læs mere om BloomTil oversigt