Besøg et af Carlsbergfamiliens museer med virtuel turguide | Carlsbergfondet
Til oversigt

Besøg et af Carlsbergfamiliens museer med virtuel turguide

Carlsbergfamiliens museum i Hillerød - Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg - er lukket for besøgende som følge af Corona-krisen. Men nu byder museet alligevel indenfor ved hjælp af en virtuel turguide.

Lukningen af museer landet over som følge af Corona-krisen har pustet liv i alternative måder at gå på museum på. Nu kan man således besøge Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, som er en del af Carlsbergfamilien, fra sofaen.

Det er flere år siden, at museet påbegyndte arbejdet med at skabe virtuelle ture, men nu har teknologien fået en uventet aktualitet, der gør det muligt på afstand at bese historiske malerier og portrætter og bevæge sig rundt i slottets stuer og pragtrum.

”Vi står i en situation, som de færreste havde forudset, og selvom vi glæder os utrolig meget til igen at kunne tage imod gæster fra Danmark og hele verden inde på det fysiske museum, så fokuserer vi på at holde kontakten til de mange gæster, der måske skulle have besøgt os”, siger museumsdirektør Mette Skougaard.

Den virtuelle tur giver adgang til en minutiøs gennemgang af museets værker. Ved hjælp af pile på gulvet bevæger man sig fra det første pragtrum, Rosen, op gennem Frederiksborg Slotskirke til Riddersalen og de mange små stuer, der indeholder portrætter, kunst og interiører fra 1600-, 1700-og 1800-tallet. Alle værker er markeret med et ”i”, der ved et klik åbner for en beskrivelse.

Via menuen kan man følge turen rundt og få det hele med eller springe direkte til den stue eller det pragtrum, man ønsker at besøge.

Gå til den virtuelle tur her

Historiedysten fortsætter på nettet

For ligeledes at være tilgængelig i en tid, hvor undervisningen foregår hjemmefra, er museets undervisningsmateriale fra tidligere års ”Historiedysten” gjort tilgængelig som materiale til hjemmeundervisning.

Historiedysten er museets konkurrence på viden om danmarkshistorien for alle 3.-9. klasser i hele rigsfællesskabet - og i år også de danske skoler i Sydslesvig.

Undervisningsmaterialet fra Historiedysten tilgås via www.historiedysten.dk

Om Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.

Frederiksborg fortæller 500 års danmarkshistorie gennem en rig samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri, og fortællingerne understøttes af slottets smukke historiske omgivelser. På museet stifter man bekendtskab med personer og begivenheder, der har været med til at forme landets historie fra middelalderen til det 21. århundrede.
Til oversigt