Carlsbergfondet åbner podcastkanal | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfondet åbner podcastkanal

Er du til kvalificeret videnskabsformidling med forskerne selv som bærende stemme? Så besøg Carlsbergfondets nye podcast-kanal, hvor du kan abonnere på foredrag af og samtaler mellem forskere, der optræder i forbindelse med de mange events, som Carlsbergfondet løbende afholder.

Podcastkanalen rummer samtaler fra blandt andet Videnskab|Lidenskab-arrangementer på Glyptoteket, hvor forskere og kunstnere sættes i stævne og taler om et særligt emne som LØGN eller RO.  Hør også samtaler fra Folkemødet 2018, hvor Carlsbergfamilien satte både forskere, politikere og ministre i tale om dannelse.

Find allerede nu en samtale mellem videnskabsjournalist Lone Frank og filosof ved Københavns Universitet Klemens Kappel om holdninger og hvordan de skabes. Hør også Mette Birkedal Bruun og Erik Steffensen tale om, hvordan man finder den indre ro i en urolig verden. Eller tag en tænkepause med professor i videnskabshistorie Helge Kragh.

Flere af arrangementerne i samtalerækken ’Det vi ved – Det vi kan’ med internationale topforskere er også tilgængelig som podcast. Hør blandt andet den verdensberømte britiske historiker Timothy Garton Ash diskutere, om det europæiske projekt er på vej mod nedsmeltning. Lyt også til professor Karen Seto, der taler om hvilken betydning, en eksploderende bybefolkning vil få for klimaet, fødevaresystemerne og vores muligheder for at skabe bæredygtighed. Samtalerækken ’Det vi ved – Det vi kan’ er arrangeret i samarbejde med Politiken og Københavns Universitet.

Hvorfor podcast?

Podcast er en stadigt mere populær medieform i Danmark. Formålet med at gøre foredrag og samtaler tilgængelige via podcast er at åbne op for et større publikum og give forskernes budskaber en længere levetid.  Dette er især af værdi, når temaerne - som Carlsbergfondet ofte tager op - er væsentlige og har en generel aktualitet.

Podcasts bidrager til at højne dannelses- og videnniveauet i befolkningen og styrker dermed kendskabet og interessen for videnskab, kunst og kultur, som Carlsbergfondet og Carlsbergfamilien ønsker at fremme.

Find Carlsbergfondets podcasts på carlsbergfondet.dk/podcast
Til oversigt