Carlsbergfondet deltager på Folkemødet 2021 | Carlsbergfondet
Til oversigt

Carlsbergfondet deltager på Folkemødet 2021

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Efter sidste års aflysning grundet coronakrisen udfolder demokratiet sig atter under åben himmel, når Folkemødet på Bornholm afholdes den 17. til 19. juni i Allinge og digitalt på folkemødet.dk. Carlsbergfondet er traditionen tro med, og du kan bestille billetter allerede i dag.

Idéernes Folkemøde. Sådan lyder overskriften på årets Folkemøde, der finder sted den 17. til 19. juni i Allinge på Bornholm. Det traditionsrige event byder i år på cirka 250 debatter fordelt på 12 scener, hvoraf syv bliver live-streamet på folkemødet.dk og efterfølgende gjort tilgængelig ”on demand”.

I forlængelse af det overordnede tema inviterer Carlsbergfondet til debat over titlen ”Samspillet mellem videnskab, politik og medier: hvad har vi lært af corona?”

Hvordan får vi mere science based policy i fremtiden?

Her vil professorerne Lone Simonsen og Michael Bang Petersen samt chefredaktør Rune Lykkeberg og medlem af Uddannelses- og Forskningsudvalget Stinus Lindgreen (MF, RV) diskutere, hvordan vi kan bruge corona-krisen til at forbedre samspillet mellem forskere, myndigheder og politikere i bestræbelserne på at få bragt videnskabens mange resultater i spil i de beslutningsprocesser, der driver politikudviklingen i Danmark.

Konkret tages der udgangspunkt i erfaringerne fra corona-krisen, og diskussionen vil bl.a. kredse om, hvad hastige forskningsprocesser, hurtige nyheder og stor kompleksitet i de videnskabelige data betyder for muligheden for at udvikle science based policy i fremtiden.

Debatten, der modereres af journalist Nynne Bjerre Christensen, finder sted på Folkemødets Hovedscene fredag den 18. juni kl. 11. Den live streames på Folkemødet.dk og optages til on demand. Desuden udgiver Carlsbergfondet efterfølgende samtalen som podcast, som vil være frit tilgængelig på alle podcast-apps.

Bestil billet til debatten allerede nu

Debatten livestreames gratis

De unge får ordet

Udover Carlsbergfondet vil også Ny Carlsbergfondet og Tuborgfondet være repræsenteret på årets Folkemøde. Mens Ny Carlsbergfondet og vært Huxi Bach inviterer til debat mellem politikere, kunstnere og kulturpersoner over titlen ”Va mæ kulturen?”, tager de unge ordet på Tuborgfondets event. Her vil politikeren, aktivisten og entreprenøren diskutere, hvad der skal til for at sikre en bæredygtig fremtid?

Unge tager ordet - hvordan sikrer vi en bæredygtig fremtid?

Desuden inviterer Tuborgfondet sammen med Nordea-fonden til live webinar om unges deltagelse i demokratiet under overskriften ”Næste generations stemme og deltagelse”.

Se tidspunkter for alle events på Folkemødet 2021

Programmet på hovedscenen byder som tidligere år på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker.

Flere hundrede organisationer har tilmeldt sig årets Folkemøde som debatarrangører enten digitalt eller fysisk.

Et corona-tilpasset Folkemøde

I Allinge bliver arrangementet opdelt i fire sektioner, der hver kan rumme op til 500 mennesker. Hver dag tilbyder Folkemødet tre særskilte programblokke – et morgenprogram, et middagsprogram og et aftenprogram. Mellem hver programblok er der publikumsskift – og god tid til at spritte af inden næste programblok under åben himmel.

Folkemødegæster kan booke billet til én af de 12 sceners program – enten til morgen-, middag- eller aftenprogrammet.

Gå til årets program

Læs mere om Folkemødet 2021Til oversigt